BMW Sauber'le uc yıllık anlaşma imzalayacağı spekulasyonları yapılan Fernando Alonso, 2009 icin ilk opsiyonunun Renault'da kalmak olduğunu soyledi. İspanyol Cadena Ser radyosuna konuşan eski dunya şampiyonu surucu, "Tercih edebileceğimiz en iyi yeri bulmaya calışıyorum" dedi. Alonso, "Buradaki (Renault) herkesi tanıyorum. İşler yolunda gidebilir. Yeni aracın hazırlığını yapıyorlar fakat henuz yeni aracla ilgili cok fazla şey gormedim" diye konuştu. Alonso, "Tum takımlar gelecek seneye cok iyimser bakıyorlar. Fakat Renault bana iki kez şampiyon olmamı sağlayacak arac verdi. Dolayısıyla onların, diğerlerine gore bu işi yapabileceğine inanmak daha kolay" dedi. Henuz gelecek seneye ilişkin bir plan yapmadığını kaydeden Alonso, Kimi Raikkonen'in Ferrari ile sozleşmesini bir yıl daha uzatmasıyla ilgili olarak da duşuncelerinde bir değişiklik olmadığını soyledi. İtalyan ekibini işaret eden Alonso, hicbir kapının kapanmış olduğuna inanmadığını vurgulayarak, "27 yaşındayım, eğer bir 8-10 sene daha pistlerde mucadele edeceksem, bir gun belki oraya gitme fırsatım olur" dedi. Alonso, "Şimdi, 2010'u, 2011'i duşunmek yerine, mumkun olan en kısa surede yeniden kazanmaya başlamam lazım" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________