Alexander Albon, sıralama turlarını altıncı sırada tamamlamasının ardından bunun normal bir sonuc olduğunu soyledi. Alexander Albon, Singapur'da gercekleştirilen sıralama turları altıncı en hızlı zamanın sahibi olurken, bir kez daha Max Verstappen'e gecildi. Seans sonrası konuşan Albon, altıncılığın normal bir sonuc olduğunu soyledi. "Olağanustu olmasa da normal bir sonuc. Daha iyi performans gostermeyi umuyordum. En kolay pist değil, suruculer arasındaki farklara dikkat ceken pistlerden biri. Aslında her şeyi cozuk ama sanırım yeterince tecrubem yoktu." "Son tura kadar kadar aracın davranışlarından memnun değildim, ama bir şeyleri değiştirdik ve duzeldik. Neyin değişmesi gerektiğini biliyordum, daha once yapmalıydık. Yine de bu bir oğrenme sureci. Benim icin iyi bir deneyimim oldu. Yeniden sıralama turlarına katılma fırsatım olsa o zaman farklı ayarlar denerdim." "Bazı acılardan pist oldukca surprizdi. Cunku durum onceki yıllardaki kadar hızlı gelişmedi. Evet, zor bir seans, ama biraz daha hızlı olmak istememe rağmen altıncı sıradayım. Bu kotu değil." Formula 1'de cumartesi gunleri ters gridle yapılacak bir sıralama yarışı planlanıyor. Bu konudaki duşuncesi sorulduğunda Albon, "Formula 2'de var ve yarışı daha ilginc yaptığına hic şuphe yok. Ama Formula 1 hakkında konuşursak, bunun doğru fikir olduğunu sanmıyorum." "Elbette Williams'ın bundan hoşlanacağına eminim! Acıkcası neden buna ihtiyacımız olduğunu bilmiyorum. Bunun ilginc bir secenek olduğunu duşunuyorum, ancak Formula 1'e olan ilginin bu şekilde artırılması gerektiğini duşunmuyorum." "Mesela eğer para odulunu daha farklı ve adaletli şekilde dağıtırsak daha iyi olur. Takımlar kendi cabalarıyla bir şeyler yapma şansını kullanmalı. Bunun, takımları yaklaştırmak icin başlangıc gridini tersine cevirmekten daha iyi bir yol olduğunu duşunuyorum. En hızlıların en arkadan gelip kazanma şansı sorulduğunda, "Bu mumkun. Ama Monako'da ters grid yaparsanız, yarış ilginc olur! Acıkcası bu fikirden memnun değilim. Formula 2'de neden ters grid olduğunu anlıyorum. Sonucta iki yarış ve bir sıralama turları var. Ama F1 farklı." yanıtını verdi. İnternet Haber