Daniil Kvyat, Singapur'da ilk virajda yaşanan olay nedeniyle tum sucun Kimi Raikkonen'de olduğunu soyledi. Kvyat, yarışın bitmesine 12 tur kala ilk virajda 12. sıra icin Raikkonen'e atak yapınca iki surucu arasında temas yaşandı ve suspansiyonu kırılan Raikkonen olay yerinde yarışa veda etti. Kvyat ise devam ederek 15. sırada finiş gordu. Kvyat, "Şaşırdım cunku atak yaptım ve cok acık bir atak yaptım. Frenleme esnasında yon değiştirdi. Bu cok fazla konuşulan şeylerden birisi. Kendisi buna karşı olan isimlerdendi. Bu yuzden bunu yapmasına şaşırdım." "Savunma yapabilirsiniz. Ancak kapıyı acık bırakıyorsanız, o kapı acık kalmalı. O resmen intihar etti. Beni de oldurmeye calıştı." dedi. Kvyat, Raikkonen'in takım arkadaşını korumaya calıştığından şuphelendiğini dile getirdi. Raikkonen, Kvyat'ın atağından kısa sure once takım arkadaşı Antonio Giovinazzi'nin yeni lastiklerle gecmesine izin vermişti. Kvyat, "Yarışın başındaki sorunları anlayamadım. Lastiklerim diğerlerinkinden daha erken bitti. Neden boyle oldu bilmiyorum." "İkinci bolum ise tam tersiydi. Lastiklerim cok fazla dayandı. Diğer aracların vites kutusuna kadar giriyordum ancak sonrasında yumuşak lastikler icin pite geldik." "Puan kazanma şansım vardı ancak kotu start aldım, bunun bir nedeni aynalardan cok iyi goremememdi. Ardından Kimi ile yaşananlarda aracıma hasar verdim. Bu acıdan evet, zor bir hafta sonuydu." dedi. Raikkonen ile Kvyat arasında yaşanan olay, yarış hakemleri tarafından incelenecek. İnternet Haber