Ferrari pilotu Charles Leclerc, lider goturduğu Singapur'da takım arkadaşı Sebastian Vettel'in erken pit stop yaparak one alınmasının adil olmadığını soyledi. Yarışın ilk bolumunde lider durumda olan Leclerc, lastiklerini mumkun olduğu kadar uzun sure dayandırabilmek icin cok yavaş bir tempo tutturdu ve on bolum, pite geldiğinde orta bolumde yer alacak pilotların onune gecebilecek kadar fark acamadı. Ferrari, rakiplerine cevap verebilmek icin ilk olarak Sebastian Vettel'i pite alınca, Alman surucu 3. sıradan takım arkadaşı Leclerc'in onune gecmeyi başardı. İlk guvenlik aracı periyodunda telsizden konuşan Leclerc, acık bir şekilde yaşananlardan mutlu olmadığını dile getirdi. Leclerc, "Kafamı eğdim ve yarışın sonuna kadar bu şekilde mucadele edeceğim. Ancak size duygularımı ifade etmek istiyorum." "Tamamen durust olacağım. Neden erken pite alındığını anlamıyorum ancak bunu yarıştan sonra konuşacağız." dedi. İkinci guvenlik aracı periyodunda takımın motoruna iyi bakması mesajı uzerine Leclerc, "Evet, aptalca bir şey yapmayacağım. Amacım bu değil. 1-2 olmamızı istiyorum. Sadece bunu adil olmadığını duşunuyorum. Ancak aptalca bir şey yapmayacağım." şeklinde cevap verdi. Yarışon ardından Leclerc, bir kez daha takımla konuşacağını vurgularken, Ferrari'nin 1-2 olmasından mutlu olduğunu soyledi. Leclerc, "Acıkcası bu şekilde galibiyeti kaybetmek her zaman zordur ancak sonunda takım 1-2 yaptı. Bu yuzden mutluyum. Sezonun ilk 1-2 sonucu oldu. Tum ekip bunu hak ediyor. Buraya podyum umarak geldik. Bu yuzden 1-2 olarak ayrıldığımız icin cok mutluyum." "Şahsen hayal kırıklığı yaşıyorum. Ancak bazen bu tur şeyler olur. Daha guclu bir şekilde doneceğim." dedi. Yarış galibi Vettel ise, stratejinin kendi isteği değil takımın isteği olduğunu soyledi. Vettel, "21. virajdan hemen once, yani pit yolundan onceki son virajda pit cağrısını aldım. Birisi mi bunu tetikledi bilmiyorum ancak bu strateji işe yaradı. Bu yuzden mutluyum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc, Ferrari'nin "adil olmayan" stratejisi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı