McLaren pilotu Carlos Sainz, ilk turda her ikisinin birden erken pit yapmasına neden olan olay nedeniyle Renault pilotu Nico Hulkenberg'in pişman olduğunu duşunuyor. Sainz ve Hulkenberg, ilk virajların ardından başladıkları pozisyonları yani 7 ve 8. sıraları koruyorlardı. Ancak 5. virajda onundeki Alex Albon'a karşı dışarıdan bir pozisyon bulmaya calışan Sainz ile iceride kendisine yer bulmaya calışan Hulkenberg arasında temas yaşandı. Bu kaza sonucu Sainz'ın lastiği patladı ve tabanında hasar oluştu. Hulkenberg de yeni lastikler icin pite geldi. Hulkenberg 9. olarak puan kazanmayı başarsa da, Sainz ancak 12. olabildi. Sainz, "Albon'u gecmeyi duşunuyordum, bu acıdan pek Nico'yu duşunmemiştim." "Gercekten iyi bir kalkış yaptım, Albon ic taraftan savunma yaptı ve ben de dışarıdan donuyordum. Kapıyı kapatmaya calıştığımda, yani frene bastığımda Nico'nun bunu bir fırsat olarak gorduğunu fark ettim." "Bana gore fırsatcı ve hırslı bir ataktı. Yarıştan sonra gelip durust bir şekilde uzgun olduğunu soyledi. Kotu oldu cunku bugun 7 ve 8. olabilirdik. Bu yuzden pişmanlık duyuyor olmalı." dedi. Hulkenberg, teması engellemek icin elinden geleni yaptığını ancak bunu başaramadığını soyledi. Hulkenberg, "Atak yapıyordum ancak o an once sol sonra sağ hamleleri oldu. 5. virajın cıkışında soldaydı bu yuzden iceri daldım. Onunla yan yanaydım ancak cok agresif bir şekilde iceriye doğru donduğunu gorunce, artık boşluk bırakma şansım kalmadı. Bu yuzden yavaşlamaya calıştım." "İcerideki bordurun uzerine cıktım, kacınmaya calıştım ancak tekerleklerin temas etmesini engelleyemedim. Benim lastiğim patladı, o da hasar aldı." dedi. Sainz, bu temas nedeniyle rahat bir yedinciliği kaybettiğini duşunuyor. Sainz, "Durust olmam gerekirse, bu hafta sonu gosterdiğimiz performans ve aynı zamanda hasarlı aracla gosterdiğimiz performansa bakarsak, rahat bir şekilde 7. olurduk." "Bugun bu sonucu almamız cok kolay olacaktı, bu acıdan mucadele dahi etmediğimiz bir kaza nedeniyle bu durumda olmak uzucu." "Nico harika bir pilot ve insan. Onu bu olay nedeniyle yerden yere vurmuyorum ancak ilk 3 virajın ardından ikimiz de rahat bir şekilde 7 ve 8. olabileceğimizi biliyorduk." dedi. İnternet Haber