Okul sıralarında hazırlanarak Avrupa şampiyonu oldu Yıldızlar Avrupa Bilek Gureşi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Tuğba Yıldırım, aynı başarıyı Dunya Şampiyonası'nda da tekrarlamak istiyor. Eskişehir'de bir lisenin 9. sınıfında oğrenimini surduren 15 yaşındaki milli sporcu, babasıyla mutfak masasında, arkadaşlarıyla okul sıralarında yaptığı bilek gureşi antrenmanları sayesinde 14-23 Mayıs'ta Yunanistan'ın Loutraki şehrinde duzenlenen Yıldızlar Avrupa Bilek Gureşi Şampiyonası'nda sağ kolda birincilik, sol kolda ise ikincilik elde ederek Turkiye'ye dondu. Tuğba Yıldırım, gazetecilere yaptığı acıklamada, Turkiye'yi temsil ettiği icin gurur duyduğunu soyleyerek, kendisini yetiştiren milli takım antrenoru Şener Arslan'a teşekkur etti. "BABAMLA MASADA, ARKADAŞLARIMLA SIRADA CALIŞTIM" Antrenorunun kendisine cok guvendiğini belirten Yıldırım, "Hocam beni Mart 2019'da Antalya'ya goturdu. Orada Turkiye ucuncusu oldum. Liseler arası duzenlenen şampiyonada da Karabuk'e gittim ve hem sağ kolda hem de sol kolda birinci oldum. Antrenmanlarımın dışında okulda, evde calışmalarımı surdurdum. Babamla mutfak masasında, arkadaşlarımla sıralarda calıştım ve gectiğimiz hafta Avrupa şampiyonluğuyla ulkeme geldim. Cok mutluyum." dedi. YENİ HEDEFİ DUNYA ŞAMPİYONLUĞU Yıldırım, bu sene ekim ayında Romanya'da yapılacak Dunya Şampiyonası icin calışmalarına ara vermeden başladığını aktardı. Ailesinin desteğinin cok onemli olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: "Onlara cok teşekkur ediyorum. Hep arkamda durdular. Avrupa şampiyonluğu sonrası ustlendiğim gorevi biraz daha iyi algıladım. Milli takım formasının bir ağırlığı var. Dunya şampiyonu olmak istiyorum. Bunu başarırsam belki de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la tanışma fırsatım olur. Bunu cok isterim. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız sporu cok destekliyor. Eskişehir Buyukşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Buyukerşen de desteklerini esirgemiyor. Devlet buyuklerimizin yanımızda durması bizlere bir kat daha guc veriyor." "KIZIM HEM ŞAŞIRTTI, HEM DE GURURLANDIRDI" Baba Yusuf Yıldırım da kızıyla gurur duyduğunu soyledi. Yıldırım, "Erkekler bilek gureşi yapınca 'olabilir' diyoruz fakat kızlarda şaşırıyoruz. Ben de şaşırdım. Kızımın buralara geleceğini tahmin etmemiştim. Bizi gururlandırdı. Artık ondan beklentimiz dunya şampiyonu olması. En kotu birinci olsun." değerlendirmesinde bulundu. "AİLELER COCUKLARINA BASKI YAPMASIN" Anne Şerife Yıldırım ise ailelerin, cocuklarına sececekleri meslek, uğraşacakları spor dalı gibi konularda baskı yapmamaları gerektiğini ifade etti. Cocukların istediği mesleği secmesinin onları daha oz guvenli yapacağını vurgulayan Yıldırım, "Mesela Tuğba eskiden polis olmak isterdi fakat şimdi hayatı, hayalleri bambaşka. Mutlu olsunlar, başarılı olsunlar yeter. Kızımın uzerinde emeği olan herkese teşekkur ediyorum." diye konuştu. KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/okul...019-05-26.html __________________