Halterci babanın oğlunun hedefi Avrupa şampiyonluğu
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Halterci babanın oğlunun hedefi Avrupa şampiyonluğu
-
17-10-2019, 08:34:16Halterci babanın oğlunun hedefi Avrupa şampiyonluğu Turkiye şampiyonlukları olan antrenor babası Hayrettin Kurnaz sayesinde, cocuk yaşta tanıştığı halterde onemli başarılar kazanan Kerem Kurnaz (12), Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Babası sayesinde henuz 6 yaşındayken başladığı halterde bugune dek cok sayıda madalya kazanan milli sporcu Kerem'in hedefi, İsrail'in Eilat kentinde duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takmak. Katıldığı bir cok şampiyonada birincilik elde ederek milli takıma yukselen Kerem, en son ocak ayında Denizli'de duzenlenen Naim Suleymanoğlu Kulupler Turkiye Halter Şampiyonası'nda 97 kilo kaldırarak Turkiye şampiyonu oldu. Henuz 12 yaşında olmasına rağmen 4 Turkiye şampiyonluğu ve 2 Turkiye rekoru bulunan Kerem, hedeflerine ulaşabilmek icin gunde cift antrenman yaparak calışmalarına devam ediyor. AĞABEYİNİN REKORUNU GECTİ 7. sınıf oğrencisi Kerem Kurnaz, başarısını cok calışmaya borclu olduğunu soyledi. Cocuk yaşta ağabeyi ve babasıyla birlikte salona gelerek ağırlık kaldırmaya başladığını belirten Kerem, "Kilo kaldırdıkca antrenor babam bizim yeteneğimizi fark etti. Boylelikle kilo artırdı ve bizi eğitti. Buraya kadar geldik. Spora 6 yaşında başladım. Şu anda 12 yaşındayım. Calışmalarıma aralıksız devam ediyorum." diye konuştu. Kerem, gecen sene haziran ayında Bilecik'te yapılan yarışmada 78 kilo kaldırarak ağabeyi milli halterci Hakan Şukru Kurnaz'a ait olan minikler Turkiye rekorunu da kırdığını vurguladı. CEP HERKULU'NU ORNEK ALIYOR Cocuk yaşlardan bu yana emek verdiği halterde milli takıma kadar yukseldiğini anlatan milli sporcu, şoyle konuştu: "Azerbaycan'da duzenlenen Uluslararası 7. Zirve Cocuk Oyunları turnuvasında 55 kiloda 96 kilo kaldırarak şampiyon oldum. Rakibime 60 kilo fark attım ve birincilik kursusune cıktım. İstiklal Marşı'mızı okuttum. Cok guzel bir duyguydu, kelimelerle anlatılamaz. Calışmalarımız Avrupa Şampiyonası icin devam ediyor. İnşallah orada da derece alacağım. Gunde 3 saat halter antrenmanı yapıyorum. Biraz dinlendikten sonra 1 saat kadar da fitness antrenmanı yaparak hazırlanıyorum." Turk spor tarihine damga vuran "cep herkulu" lakaplı Naim Suleymanoğlu'nu ornek aldığını anlatan Kerem, "Ben de onun gibi dunya rekorları kırmak istiyorum. Cok başarılı bir sporcu olmak istiyorum. Onun icin de cok calışıyorum." ifadelerini kullandı. "SALONDA OYUN OYNAYARAK SPORA BAŞLADI" Kerem'in antrenoru de olan babası Hayrettin Kurnaz da oğlunun cok calışıp, bolca ter dokerek başarı yakaladığına dikkati cekti. Oğluyla aynı salonda cok emek vererek başarı yakaladıklarını aktaran Kurnaz, şunları kaydetti: "Antrenor olduğum icin her gun salonda oluyordum. Cocuğum da her gun salona benimle geldiği icin buralarda oyun oynayarak spora başladı. Kendi kendine oğrendi halteri. Biz de şu anda ona destek oluyoruz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Bunun icin haftada 6 gun halter, haftanın her gunu de fitness antrenmanları yaparak şampiyonaya hazırlanıyoruz." Salon dışında baba-oğul, salon icinde ise antrenor-sporcu olduklarını dile getiren Kurnaz, kendisinin de halterde yıldızlar, gencler ve buyukler Turkiye şampiyonluklarının olduğunu, 1993 yılında 155 kilo kaldırarak gencler Avrupa Şampiyonasında 3. olduğunu sozlerine ekledi. KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/halt...019-05-26.html __________________