Vucut geliştirme sporuna cocukluk yıllarında kilo alma hedefiyle başlayıp bu alanda kendisini geliştiren 25 yaşındaki Mustafa Dombaycı, katıldığı ilk uluslararası organizasyonda dunya şampiyonluğuna uzandı. Vucut geliştirme sporuna cocukluk yıllarında kilo alma hedefiyle başlayıp bu alanda kendisini geliştiren 25 yaşındaki Mustafa Dombaycı, katıldığı ilk uluslararası organizasyonda dunya şampiyonluğuna uzandı. Balıkesir’in Ayvalık ilcesinde 14 yaşındayken cok zayıf olduğu icin vucut geliştirme sporuna başlayan Dombaycı, yaklaşık 4 yıl suren uğraşının ardından fiziki olarak hedeflediği gorunume kavuştu. Dombaycı, universite eğitimini almak icin geldiği Mersin’de de bu spordan kopmayarak kendisini geliştirdi. Bir sure sonra kentteki bazı spor salonlarında yarı zamanlı olarak fitness antrenorluğu yapmaya da başlayan Dombaycı, bu sırada ceşitli ulusal organizasyonlara katılarak, dereceler elde etti. Mustafa Dombaycı, bu yıl ilk kez bir uluslararası organizasyona katılarak, Dunya Amator Vucut Geliştirme Birliği (WABBA) tarafından 18-19 Mayıs’ta Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’nde (KKTC) duzenlenen 2019 WABBA Dunya Şampiyonası’nda mucadele etti. Kendi kategorisinde 8 ulkeden 15 sporcuyla juri karşısına cıkan Dombaycı, sahne performansıyla kategorisinde dunya şampiyonu olup, altın madalya kazandı. "Turk bayrağını acmak onur vericiydi" Mustafa Dombaycı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocukken cok zayıf olduğu yıllarda kilo almak isteyince vucut geliştirme sporuyla tanışınca hayatının farklı bir yonde ilerlediğini soyledi. Uzun yıllardır fitness yaptığını anlatan Dombaycı, hem antrenorluk yaptığını hem de bircok ulusal organizasyona katılıp, ceşitli dereceler elde ettiğini kaydetti. KKTC’de duzenlenen 2019 WABBA Dunya Şampiyonası’yla ilk kez uluslararası bir organizasyonda yarıştığını ifade eden Dombaycı, "Benim icin cok iyi deneyim oldu. Kendi kategorimde bircok ulkeden 15 sporcuyla yarıştım. Onların arasından birinci olmak beni cok mutlu etti, gururlandırdı. İlk kez uluslararası bir organizasyonda yarıştım. Şampiyonluğun ardından actığım Turk bayrağı benim icin onur vericiydi, her şeyden ote muhteşem bir andı." diye konuştu. Dombaycı, vucut geliştirme sporunun olimpik olmaması nedeniyle "amator" bir spor olarak bilindiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Ulke olarak her gecen yıl biraz daha ileriye gidiyoruz. Sporcular ve antrenorler olarak daha cok bilinclenmeye başladık. Geleceğe umutla bakabiliyoruz cunku vucut geliştirme her sene gittikce gelişiyor. En buyuk hedefim, dunyanın en buyuk vucut geliştirme şampiyonası olarak nitelendirilen, ABD’nin Las Vegas kentinde duzenlenen Mr. Olympia Şampiyonası’na katılmak." MERSİN (AA) - SERKAN AVCI
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mustafa Dombaycı, kilo almak icin başladığı sporda dunya şampiyonu oldu