Fiji’de duzenlenen Dunya Gencler Halter Şampiyonası’nda kadınlar 64 kiloda koparma, silkme ve toplamda dunya ucuncusu olan milli sporcu Nuray Levent’in ailesi, cocuklarının başarısıyla cifte bayram yaşadı. Fiji’de duzenlenen Dunya Gencler Halter Şampiyonası’nda kadınlar 64 kiloda koparma, silkme ve toplamda dunya ucuncusu olan milli sporcu Nuray Levent’in ailesi, cocuklarının başarısıyla cifte bayram yaşadı. Yaklaşık 5 yıl once halı sahada arkadaşlarıyla futbol oynayan Nuray Levent’in guclu ve atletik yapısını keşfeden Duzce Genclik Spor ve İl Mudurluğu halter antrenoru Yasin Aydın, 19 yaşındaki sporcuyu haltere yonlendirdi. Bir donem yapmak istemediği haltere ailesinin de desteğiyle adapte olan Nuray, kısa sure icerisinde Turkiye ve dunya şampiyonlukları elde etti. Gecen yıl 18. Akdeniz Oyunları’nda altın, Tayland’da duzenlenen Dunya Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda kızlar 58 kiloda koparmada 84 kiloyla gumuş, silkmede 107 kiloyla altın madalya kazanan Nuray, toplamda 191 kiloyla dunya şampiyonluğuna ulaştı. Azmiyle hem ailesine hem de antrenorune umut veren Nuray, musabakalarda aldığı derecelerle hem kız cocuklarına hem de Turk sporculara ornek oluyor. Bu yıl hic ara vermeden hazırlandığı 1-8 Haziran tarihlerinde Fiji’nin başkenti Suva’da duzenlenne Dunya Gencler Halter Şampiyonası’nda kadınlar 64 kiloda koparma, silkme ve toplamda dunya ucuncusu olan milli sporcunun ailesi, cocuklarının başarısıyla cifte bayram yaşadı. "Nuray’ı halı sahada keşfettim" Milli sporcunun antrenoru Yasin Aydın, Nuray’ı halter antrenman salonunun yakınındaki halı sahada arkadaşlarıyla futbol oynarken gorduğunu, genc kızın guclu fiziğini halterde kullanabileceğini duşunerek antrenmanlara cağırdığını soyledi. Nuray’ın guclu yapısının dikkatini cektiğini aktaran Aydın, "Nuray’ı halı sahada gordum, orada keşfettim. Nuray daha once okul sporlarıyla ilgilenmiş. Topa vuruşu, hal ve hareketleri olumlu geldi bana. ’Bu kız hem bize hem de Turk sporuna lazım.’ dedim. Daha sonra Nuray antrenman salonuna geldi. Onun gelmesi benim icin fırsat oldu." diye konuştu. "Emin adımlarla ilerliyor" Nuray’ı ikna ettikten sonra ailenin rızasını almak icin de caba gosterdiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti: "Babası da bizi kırmadı. Yetenekli bir cocuğu kaybetmek istemiyorsak oncelikle aile ikna edilmeli. Aile bu işe ’tamam’ dediğinde, cocuk aileyi kıramıyor. Zoraki olsa da daha sonra branşa alıştığı icin sporcu devamını getiriyor. Oncelikle aileleri ikna etmemiz gerekiyor. Nuray da bu işi yapmaya karar verdi. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası, Yıldızlar Dunya Şampiyonası, 8 tane Avrupa rekoru derken şimdi Nuray Levent gencler dunya ucuncusu. Emin adımlarla ilerliyor, inşallah daha guzel yerlere de gelecek, iyi yerlerde olacağına eminim." "Baba, sen yukleri vincle kaldırıyorsun ben de ellerimle kaldıracağım" Baba Umit Levent, uzun yıllardır vinc operatorluğu yaptığını belirterek, kızının da işinden ilham alarak, "Ben vincle bir şeyler kaldırıyordum o da ’Baba, sen yukleri vincle kaldırıyorsun ben de ellerimle kaldıracağım.’ dedi. Oyle başladı. 2014’ten bu yana elleriyle ağırlık kaldırıyor." ifadelerini kullandı. Cocuklarını her zaman desteklediklerini vurgulayan baba, şoyle devam etti: "Bu spordan once Nuray voleybol, hentbol oynuyordu. Halı sahada top oynarken Nuray ve arkadaşlarını goren Yasin hoca 1 hafta-10 gun bunları takip etmiş. Benden de izin istediler, ben de destek verdim. Antrenmanlara gidip gelmeye başladılar. Kızım, ’Baba, ben bu işten ekmek yiyip başarılı olacağım.’ dedi. Ben de ’Tamam, arkanda ben varım.’ dedim. ’Ailen ve hocaların da sana destek oluyor.’ dedik. Allah’a şukur bugune kadar geldi, bize cifte bayramlar yaşatmaya başladı. Gecen bayram da bu bayram da bize gurur yaşattı. Devletimize verdiği destek, hocamıza sağladığı imkanlar icin teşekkur ederim. Emeği gecenlerden Allah razı olsun." "O halteri secti, biz de arkasında durduk" Anne Ayşe Levent de kızlarıyla gurur duyduklarını soyledi. Kızlarını desteklediklerini dile getiren Levent, "Halter bizim icin biraz ağır oldu. Voleybol gibi sporlar kızlar icin daha uygun olur diye duşunduk; o halteri secti, biz de arkasında durduk. Kızım kendisine ne hedef koyduysa benim icin de hedef odur. Onunla gurur duyuyoruz, her zaman bize sevinc yaşatıyor." diye konuştu. Gazeteler __________________