Alp Erdur'un hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alp Erdur'un hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu
-
17-10-2019, 08:08:41Daha once atıcılık sporunda gencler ve yıldızlarda Turkiye rekorları kırarak, barajları yukselten Mersin Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Alp Eren Erdur, son yapılan Turkiye Şampiyonası'nda da 3 Turkiye rekoru kırdı. Babasının tavsiyesiyle 3 yıl once atıcılığa başlayan Erdur'un hedefi, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu. Mersin TOHM sporcusu Alp Eren Erdur, 3 yıl once başladığı atıcılık sporunda gun gectikce ilerliyor. İcel Anadolu Lisesi oğrencisi olan 16 yaşındaki Erdur, 3 yıl gibi kısa bir surede hem genclerde hem de yıldızlarda Turkiye rekorları kırarak, bu kategorilerde barajları yukseltti. Son yapılan Ateşli Silahlar Turkiye Şampiyonası’nda 2 altın, bir gumuş madalya kazanan Erdur, bu şampiyonada 3'de Turkiye rekoru kırdı. Haftanın 5 gunu cift idman yapan Erdur, onumuzdeki aylarda İtalya'da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında şampiyon olmak istiyor. "Babamın tavsiyesiyle atıcılığa başladım" Calışmalarıyla ilgili İHA muhabirine konuşan Erdur, babasının tavsiyesiyle atıcılığa başladığını vurgulayarak, “Daha once futbol ve tekvando yapıyordum. 3 yıldır atıcılık yapıyorum ve bu surecte ceşitli rekorlar kırıyorum. Son yarışma da 2 altın bir gumuş, 3’de Turkiye rekoru kırdım. İyi gidiyoruz. İnşallah 2024 Olimpiyatları'nda kota alıp, olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Şimdi onumuzde İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonası var. Oradaki hedefim de iyi calışıp, finale kalıp, inşallah şampiyon olmak istiyoruz" dedi. "3 tane Turkiye rekoru kırdık" Mersin TOHM Atıcılık Antrenoru Ergun Aydoğan ise şu anda Mersin’de 30 sporcuları olduğunu soyledi. Bu sporcuların yanı sıra 10 sporcunun da ateşli silah attığını kaydeden Aydoğan, “Tabi ara ara turnuvalara gidiyoruz. En son Turkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Ateşli Silahlar Turkiye Şampiyonası’nda yarışmalara katıldık. Bu yarışmada 25 metrede rapit bolumunde 2 tane Turkiye rekoru kırarak altın madalya kazandık. Standart tabanca da Turkiye ikincisi olduk. Diğer yavaş ve cabuk atışta da yine Turkiye şampiyonu olduk ve yine Turkiye rekorunu kırdık. Yani 2 altın bir gumuşle 3 tane de Turkiye rekorunu kırmış olduk. Aynı zamanda İtalya’da yapılacak Ateşli Silahlar Avrupa Şampiyonası barajını da gecmiş olduk” diye konuştu. "Alperen rekorları alt ust eden sporcumuzdur" Turkiye rekorlarını kıran Alperen ile ilgili de konuşan Aydoğan, “Alperen bu yarışmalarda rekorları alt ust eden sporcumuzdur. Aynı zamanda bu sporcumuz milli takım ve TOHM gunduzlu sporcusu. Tabi bu sporcumuzun cok dereceleri var. Burada ve Avrupa’da elde etmiş olduğu derecelerle yuzumuzu gulduruyor. Aslında bizim buyuk hedefimiz 2020 Olimpiyatlarıydı ancak tabi sporcumuzun bazı ufak, tefek sakatlıklarından dolayı bunu gercekleştiremedik. Ancak hedefimiz artık 2024 olimpiyatları. İnşallah bunu gercekleştireceğiz. 2024’e bir sporcu değil en az 3 sporcu ile gitme hedefimiz var. Bunla ilgili de calışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. Son yapılan Turkiye Şampiyonasında sadece Alperen’in yarıştığını belirten Aydoğan, “Burada alınan sonuclar bize umut verdi. İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonası icin iyi bir hazırlık oldu. Hedefimiz 2024. İnşallah o tarihte yerimizi orada alacağız. İtalya’da da hedefimiz finale kalıp, şampiyon olmak. Bunu gercekleştireceğimiz inanıyorum. Cunku her gun calışma yapıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi. Gunluk Gazeteler. __________________