ARKADAŞ ARIYORUM

HER ŞEYİ YARATICISININ emaneti goren; O’nun izni dairesinde bir hayat felsefesi olan; kesben değil de kalben terk etmeyi olcu alarak, O’nun dışında her şeye tebeî olarak bakmayı başarmış olmakla birlikte dolu dolu ve keyifle, ama sırat-ı mustakimde yaşamayı ilke edinmiş;

Kendisini ve cevresini geliştirmeye ozen gosteren; modern dunya goruşu ile geleneksel değerleri ic ice yaşatabilen; ilmî tavır sahibi, sağlam değerleri olan; arkadaşlar arıyorum.

Gecmişe ve geleceğe onem veren; tecrubelerini, geliştirerek geleceğe taşıyan; insan kişiliğinin oluşmasında buyudukleri cevrenin onemli katkıları olduğuna inanıp; uygun, maddî ve manevî temiz cevrelerde yaşamaya calışan; Vahye aykırı olmamak şartıyla gelenek ve goreneklerine bağlı, cocuklarının da aynı doğrultuda buyumesini prensip edinen;

Faaliyetin bizatihi lezzet olduğuna inanmış, maddî ve manevî alanlara hitabeden bir sportmen ruha sahip; centilmence, sportmenliği ve oyuncu rolunu, hayatın yaşanan her alanına yaymış; arkadaş arıyorum.

Hobileri, meşguliyetleri olan; faaliyetsizliği olume yakın goren; yeteneklerini geliştirmeyi yaşla sınırlamayan; olunceye kadar oğrenmeye ihtiyac duyan, bunu zaruret goren, ancak bunu kabiliyetine uygun sahalarda, himmetini dağıtmadan yapan; mesai tanziminin onemine inanan, muhakkak planlı calışan, planında oncelikleri duşunen, ana paradigmalarının en ustune Ahireti yerleştirebilen;

Duşmanı, nefsi emmaresi ile birlikte cehalet, zaruret ve ihtilaf olarak goren; bunlara karşı sadece sanat, marifet, ittifak silahıyla mucadeleyi şiar edinen; onlardaki bazı kotu telakki ettiği sıfatlar yuzunden, cok daha fazla olan iyi sıfatlarına da kotu gozle bakıp, mumin kardeşine adavet etmeyi; on masum ve bir cani ile birlikte, ayni gemide bulunurken o gemiyi batırmak isteyerek zalimlik yapanların durumuna benzeten, bu olcu sayesinde asla mumin kardeşine adavet etmeyen; arkadaş arıyorum.

Arkadaşlarını kendinden ustun gorebilen, onların ozellikleriyle iftihar eden, onlarla calışırken, tÂbi olmayı tercih edip, imamlık şerefini onlara verebilen, Onların kusurlarına gozunu yumabilen, tukuruklerini misk’u amber telakki edebilen; bin haysiyeti olsa, onlar icin fedaya hazır olan; vefalı olan.

İttihadın, cehl ile olmadığını bilen, İman ve İslam’ı KÂbe hurmetinde, Cebel-i Uhud azametinde kabul eden; kardeşlerinden asla ayrılmayan, onların hastalıktan şifa bulması icin, onlar yerine hasta yatağına girebilecek ruh ve sevgiye, îsÂr hasletine sahip bulunan;

Hayatı,yaşamayı,sanata donuşturebilen,kaybettiğine uzulmeyen,kazandığına sevinmeyen,gucu dahilinde olan şeylerde acze,gucunu aşanlarda cezaya sarılmayan;
kendi bulunduğu boyutun gereklerini yapıp, sonuclara şukrederek hakiki tevekkul sahibi olabilen, kanaatkÂr, yaratıcısına itimat eden; arkadaş arıyorum.