Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay TGRT Haber'de televizyon kanalına konuk olarak turizm alanında 2012 yılında ulaşılan noktayı ve 2013 yılı icin hedeflediğimiz değerleri acıkladı.
Turkiye'nin 2003 yılında 12-13 milyon civarında bir yabancı ziyaretci ağırladığını belirten Gunay, 2012 sonu itibariyle bu sayının 32 milyona yakın bir duzeye cıktığını soyledi. Suriye, İran ve İsrail'den yaşanan kayba rağmen 2012 yılında 2011 yılı rakamlarının uzerine cıkıldığını kaydeden Gunay, 2013 yılı birlikte ziyaretci sayısı ve turizm gelirleri hesabında yeni bir doneme girileceğini soyledi.
2013 YILINDA 33 MİLYON ZİYARETCİ 30 MİLYAR DOLAR GELİR
2013 yılı hedeflerine ilişkin bilgi de veren Bakan Gunay, şunları soyledi:
"2013 yılında 33 milyonu geceriz diye duşunuyorum ben. Yeni hesaplama yontemiyle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da eklenince 35 milyona cıkarız. Gelirlerle ilgili bir tartışmamız vardı TUİK ile. Bir mutabakat oluşturduk. Gelirlerimiz de sanıyorum 30 milyar dolar seviyesine doğru yukselecek. TUİK gecen yıl gelirleri 23 milyar dolar olarak acıklamıştı. Biz de marinayı, VIP'i, CIP'i gelen ucakların hesplanmadığını soyledik. Tum bunları hesaba kattığınız zaman Turkiye'nin turizmden cok daha fazla gelir elde ettiği ortaya cıkacak. Maliye'nin goruşu de Hazine'nin goruşu de bu yonde."
Turizmdebusabah.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Turizm ve Tatil
- Bakan Gunay 2013 yılı icin ziyaretci sayısı ve gelir hedefimizi acıkladı [TT]