Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda acıklamalarda bulundu.
Barış Pınarı Harekatı'na karşı cıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a goruşmelerinde tepki gosterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,Macron ile yaptığı konuşmayı aktardı.
Erdoğan goruşmesinde Macron'a, "Ruanda'da yuzbinlerce insanı katleden siz değil misiniz? Sen bana bunları nasıl soylersin? Aynaya bak aynaya!" dediğini anlattı.
[h=3]TERORİSTLERİN TUNELLERİNDEKİ CİMENTOLAR FRANSIZ FİRMADAN[/h] Harekatın yapıldığı bolgede teror orgutu YPG tarafından tuneller kazıldığını da belirten Erdoğan, "Macron'a bu tunellerin cimentoları Fransız firmasından" dediğini belirterek sozlerine şoyle devam etti:
"Şu anda 90 km'yi aşkın tuneller var. Bunun cimentosu nereden geliyor. Fransız firmasından. Neyle izah edeceksiniz, nasıl aldatacaksınız? Her şey meydanda. Bunların da hesabını verecekler. Turkiye tarihinde hicbir zaman sivil katliam yapmamıştır. Bize bu ithamı yoneltenlerin gecmişleri sivil katliamlarla doludur. Macron'a soyledim, Ruanda'da Cezayir'de sivilleri katleden siz değil misiniz dedim. Bunları bana nasıl soylersin once aynaya bak dedim.
Afrika'nın kitabında neler var? Suriye'de bizi sivil katliamı ile itham edenlere şunu soyluyorum, sivil katliamı gormek istiyorsanız Suriye'de Turkiye'nin ayak basmadığı yerlere bakın. Sivil katliamı gormek istiyorsanız Afganistan'a, Arakan'a Yukarı Karabağ'a Bosna'ya bakın. Sivil katliamı gormek istiyorsanız Turkiye'nin mudahalesinden once Kıbrıs'a bakın. Sivil katliamı gormek istiyorsanız bolucu teror orgutunun ulkemizde yaptığı eylemlere bakın. Turkiye bu konuda itham edilecek bir ulke değildir."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Turkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın en hızlı şekilde sonlandırılmasını istemişti.
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin acıklamalarda bulunan Macron, "Suriye'de devam eden tek taraflı askeri operasyonu şiddetle kınıyorum. Turkiye'ye bu operasyonu en hızlı şekilde son verme cağrısında bulunuyorum. Turkiye bugun uluslararası kamuoyunun Suriye'deki onceliğinin DEAŞ ve terorle mucadele olduğunu unutuyor." ifadelerini kullanan Macron, Turkiye'nin uluslararası kamuoyu karşısında sorumluluğu bulunduğunu belirtti.
Fransa lideri, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte, "Bu saldırının sona ermesi yonunde ortak bir talebe sahibiz. Operasyon surdurulemez bir insani duruma neden olma ve IŞİD'in bolgede yeniden ortaya cıkmasına yol acma riski taşıyor." diye konuşmuştu.
Erdoğan'dan AK Partili vekillere uyarı: Arka bahcelerden toplayıp getirmeyelim Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teroristler guvenli bolgeden cıksın, harekat sona erer
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a ağır sozler: Ruanda'da yuzbinlerce insanı katleden
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a ağır sozler: Ruanda'da yuzbinlerce insanı katleden