Pazaryeri ilcesine bağlı Kınık Koyunde ikamet eden ve gecimini yumurta satarak sağlayan Halil Turk'un (86) tavukları, koydeki kopeklerin saldırısına uğradı. Komşu Mehmet Gumuştekin, duyduğu sesler uzerine girdiği kumesteki kopekleri kovaladı. Hemen olay yerine gelen 86 yaşındaki Halil Turk, 38 tavuğunun kopekler tarafından oldurulduğu gorunce gozyaşlarına hÂkim olamadı. Sokak kopekleri tarafından telef edilen olu tavuklar koyun copluğune atılarak imha edildi.
“Sokak kopekleri daha once cocuklara saldırmıştı
Kopeklerin sadece hayvanlara değil cocuklara da saldırdığını iddia eden Turk, İHA muhabirine yaptığı acıklamada, "Her gun olduğu gibi tavuklarımı evimin bahcesine otlasınlar diye salmıştım. Yaklaşık 5-6 tane sokak kopeği bahceme girerek, 38 tane tavuğumu yemişler. Tavuklarıma gozum gibi bakıyorum. Bir tavuğum yaklaşık 4 kilo geliyordu ve bunların yumurtaları cok buyuk ve cift sarılı oluyordu. Boyle verimli bir tavuğu pazarlarda canlı olarak 60-70 liraya satıyorlar. Gecimimi yumurta satarak karşıladığım icin cok uzuldum. Herkes kopeklerini bizim koyumuze atıyor, bazı komşularımız ise onlara ekmek verip koyumuze daha cok alıştırıyor. Daha once bu kopekler koyumuzde birkac kucuk cocuğa saldırmıştı. Cocuklar bile artık koyde rahat gezemiyor. Kumesimdeki tavukların yumurtalarını satarak evimin ihtiyaclarını karşılıyordum, pazar harclığımı cıkartıyordum. Allah bereket versin derdim. Artık tavuklarımın coğu da oldu geriye kalan canlı tavuklarımın icerisinde yaralı olanlar da var ve yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.
“Benim de 30 tavuğumu yemişlerdi”
Kopekleri kumesten cıkartan Mehmet Gumuştekin ise; kendisinin de 30 tavuğunun kopekler tarafından telef edildiğini anlattı. Gumuştekin, "Gorduğunuz gibi sahipsiz kopekler koyumuzun başına bela oluyor. Gecimini tavukculuktan sağlayan Halil amcanın tavuklarını yediler. Gecen ay da benim 30 yeni yetişmiş, yumurtlamaya başlayan tavuğumu yediler. Bu duruma bir an once devletimiz, kaymakamımız cozum bulsun. Bu kopekleri toplayıp barınakta baksınlar. Hayvan haklarını savunanlar gelsinler. Bak sahipli tavuklar ne hale geldi sahipsiz kopekler yuzunden. Kopekler de can taşıyor, fakat tavuklar da can taşıyor. En onemlisi insanlara gıda uretiyorlar gıda veriyorlar” ifadelerini kullandı.
Koy sahipsiz kopeklerin meskeni olmuş
Kınık koyu halkı ise, bu canlıların zaman icerisinde koylerine getirilerek başıboş olarak bırakıldığını anlattı.
Cem Kaan Toka
Gorduğu manzara karşısında şok oldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Gorduğu manzara karşısında şok oldu