Mucrimim!..

Cunku ben,
Namazlarımı ihmal ettim; kılacağım zamanlarda da kerhen, mecbûriyet savar gibi kıldım.

Cunku, orucum aclıktan ibÂret oldu.

Cunku, pintiliğimden, binbir tereddutle verdiğim zekÂtta gozum kaldı. Neredeyse, onu da nefsim, muhtacın başına kaktırıp zÂyî ettirecekti.

Cunku ben, bir şeye ihtiyÂcım olduğunda hep yanlış kapıları caldım. Bakkaliye almak icin tornacıya, elbise almak icin kasaba, sut almak icin kuafore gider gibi. Ama, doğru kapıya, yani Hakk'ın kapısına gitmedim.

Teheccud ve hÂcet namazları kılmadım. Allah'a cÂn-ı gonulden bir turlu yalvarmadım. Dilim başka, kalbim başkaydı. Gidip, guclu sandığım gÂfil fÂnîlerin kapılarında aldandım.

Cunku ben, her dÂim Allah diyen, Allah dostlarına rÂm olmadım. Onları ornek almadım. Medyadaki sefîh maskaraların peşine duştum, onlar gibi gezip tozmak, onlar gibi yeyip icmek ve giyinmek istedim. Onlara benzemek icin binbir kılığa girdim.

Cunku ben, Allah ve Peygamber aşkıyla yanıp tutuşan gul gonullu sÂlih kimseleri terk ederek, yabanların peşine takıldım.

Cunku ben, dinimi oğrenmek icin hic caba sarfetmedim. VelhÂsıl dunyaya dalanlarla beraber oldum. Bir eğlenceye katılmak icin yuruduğum kadar dinim icin yurumedim.

Bildiğim ilÂhî emir ve yasakları da îkÂza ihtiyacları olduğunu gorduğum halde, başkalarına anlatmak icin gayret sarfetmedim.
Cunku ben, evimde sıcak cayımı yudumlarken, televizyonun karşısında cakılıp kaldım. Her duyduğum haberi doğru sayıp, bazen oz kardeşlerime duşman oldum. Onları lanetledim.

Cunku ben, Allah yerine Âilemi, annemi, cocuğumu, işimi ve nefsimi tercih ettim.

Cunku ben, demet demet dolarları biriktirme sevdasına duşerek, gecici oyuncaklara aldandım.
Cunku ben, sefihlerin icinde dolaştığım icin sefÂletimi saadet zannettim. Boylece oz şahsiyetimi kaybettim.

Cunku ben, aclıktan iki buklum olmuş, sokakları mesken edinmiş, kimsesiz ve muhtacları gordukce yuzumu cevirdim. Sanki onları hic gormemişim gibi hayatıma kaldığım yerden devam ettim.

Cunku ben, kapıma gelip burs isteyen oğrenciyi bir dilenciymiş gibi azarladım, kalbini kırarak eli boş gonderdim.

Cunku ben, hep guzelliklerden kactım, coplukte biten yaban gullerine aldandım.

Bana dinim, "infÂk et!" dedi, yarın ac kalırım endîşesiyle parama ve mulkume bekcilik ettim. Bir taraftan da ben hep evimin luksunu arttırmaya calıştım. Cennetteki evi unutup, dunyadaki fÂnî eve kandım. Gûy onunla itibar kazanacaktım. Boylece bir taraftan da malımın mulkumun hamalı oldum.

Cunku ben, ustumdeki elbiseleri beğenmeyip, yenisini almak uzere mağaza mağaza dolaştım.

Cunku ben, Muslumanlara yapılan zulumleri gordum, ama tatil yapmak icin en luks yerleri aradım.

Cunku ben, her yerde Allah'ın dinine ve Allah'ın dostlarına saldıran sefîh ve zavallıları gordum. Cok kızdım, cok uzuldum ama yine nefsime uydum. Hayatın fÂnî zevklerine dalıp cıkmaz sokaklarda dolaştım.

Ben, Allah'ın sevdiklerini tanımak ve sevmek, onlarla hemhÂl olmak yerine unlulerin ve artistlerin dedikodularıyla rûhumu oldurdum.
Cunku ben, Allah icin hicbir şey yapmadım.

Ey insanlar!
Beni boyle sizler mi yetiştirdinizi yoksa ben mi boyle yetiştim, bilemiyorum. Ancak diyorum ki:
"Benim hÂlime ibretle bakın da kız cocularızı meleklerin gıpta edeceği guzellikler icinde yetiştirin."

Hazret-i Hatice, Hazret-i Fatıma, Hazret-i Aişe annelerimiz misÂli bir genc kız yetiştirin.
Kalbinden, insanlığa guller devşiren; nerede yaşadığını, ne yapması gerektiğini bilen, seven ve sevilen, insanlara yuk olmayıp onlara omuz veren, yureği butun dunyayı ısıtmaya yeten bir genc kız!
Her saatini, her Ânını Allah icin doldurmasını bilen, O'nu zikreden, O'na guvenen, O'ndan gayrısına bel bağlamayan bir genc kız!

İyiliği emreden, kotulukten uzak duran ve insanları uzaklaştıran bir genc kız!
Kendisine sığınak, barınak ve dost olarak fÂnîleri değil, BÂkî'yi secen bir genc kız!

Namazını huşû ile kılan, yureği Hazret-i Peygamber'in muhabbetiyle dolu, Hak'tan geleni halka sarf eden, malını ve canını o yolda bezleden, yani comertce harcayan bir genc kız yetiştirin!
Benim yerime az ile yetinen, israftan korunup elindekini infÂka calışan bir genc kız yetiştirin!
Benim yerime, fedÂkarlık deyince, canı ve malı ile ferÂgatte numûne olacak bir genc kız yetiştirin.
Benim yerime, Allah'ı dost bilen ve Allah'ın dost olarak sectiği bir genc kız yetiştirin!

Sureyya Cil