TBF CEO'su Omer Onan, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2018 FIBA Dunya Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirdi. Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO'su Omer Onan, "Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Cunku bu zamana kadar cok onemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun icin kadın milli takımımız bu ulkenin yuz akı. Ben onlara cok guveniyorum. Cok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence surpriz olmaz" dedi. Milli takımın cok uzun suredir calıştığını soyleyen Onan, "Cok uzun sureli bir calışma periyotları vardı. Cok iyi calıştılar ve o uzun periyottan da Allah'a şukur tam takım olarak cıktılar. Tam takım gidiyoruz şampiyonaya, en onemlilerinden biri bu. Arjantin, Nijerya ve Avusturalya ile karşılaşacağız. Bu takımları yenecek gucteyiz. Grubu ne kadar ust sırada tamamlarsak o kadar avantaj. Hele bir de birinci bitirebilirsek cok guzel olur. Lider cıktığınızda bir mac eksik oynuyorsunuz, dinlenme şansınız oluyor. Diğer taraftan bakarsak capraz eşleşmede Amerika'nın gelmemesi lazım. O acıdan ilk maclar cok onemlidir. Kazansak da kaybetsek de cok uzun bir turnuva ama ilk maclar Arjantin, Nijerya ve son macın Avustralya olması da avantaj. Yani ilk mac Avustralya olmasından ziyade takım hem acılır hem turnuvaya alışır. Herkes daha cok iklime, salona alışır, bunlar onemli. Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Cunku bu zamana kadar cok onemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun icin kadın milli takımımız bu ulkenin yuz akı. Ben onlara cok guveniyorum. Cok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence surpriz olmaz" dedi. "MADALYAYI ZORLAYABİLECEK 7-8 TAKIM VAR, BİZ DE BUNLARDAN BİRİSİYİZ" A Milli Takım'ın turnuvadaki hedeflerine değinen Onan, şoyle konuştu: "Ben 2010'da oynarken de şunu soyluyordum; turnuva başlasın, bir gidelim. O turnuva oncesinde de bizim gruptan cıkamayacağımızı soyluyorlardı. Takım, guveni arttığı surece her şeyi yapabilir. İyi de başlayabilir, kotu de gidebilir ama bunlar cok uzun turnuvalar o acıdan şu an şunu yapıyoruz: Hedef koymaktan ziyade bence turnuva başlasın, nasıl oynuyorlar, nasıl yapıyorlar bir gorelim. Onlar zaten bugune kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Yine de benim kafamda 7-8 takım var madalyayı zorlayabilecek, biz de bunların arasındayız. Ama tabii ki gunluk performanslar da cok onemli. Sakatlıklar onemli ama dediğim gibi madalya alırsak da bana surpriz olmaz. Bu, 'Milli takım uzak ara altın madalyanın adayıdır' demek değil tabii ki ama sonuna kadar gidecek ve her şeyi yapabilecek bir guce sahipler." KAYNAK: DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Omer Onan: Madalya surpriz olmaz