EuroCup B Grubu 1. hafta macında Almanya temsilcisi ALBA Berlin'e 107-91'lik skorla mağlup olan Tofaş'ta koc Orhun Ene, karşılaşma sonrasında duzenlenen basın toplantısında şunları soyledi: “Oncelikle ALBA Berlin'i tebrik ederim. Onları bu haftasonu Almanya Ligi'nde oynadıkları macta da izledik. O gun de bugun gibi cok iyi oyun ortaya koymuşlardı. Yeni bir takımımız var, 3-4 oyuncumuz yeni. Hazırlık surecinden gecmemize rağmen basketbol karakterimizi henuz bulamadık. Daha iyi defans, daha iyi yarı saha hucumu oynamak istiyoruz. Ama ne yazık ki bugun oyunun genelinde iyi bir defans oyunu ortaya koyamadık. Ozellikle 1. ve 4. ceyrekler cok kotuydu, pek coğu bireysel hataydı. Kolay gecildik, fazlaca backdoor'a, hucum ribaunduna ve ikinci şans sayılarına izin verdik. Ayrıca 21 top kaybı yaptık, bu da cok fazla. Birlikte oynamayı oğrenmemiz gerekiyor, yeni bir takım kimyası oluşturmalıyız. Guclu bir ekibimiz var. Ama son ceyreğe başa baş girmemize rağmen 16 sayılık bir fark oluştu, bu da zayıflığımızı gosterir. Oyunda momentum ve ritim bulmuşken daha iyi bir dorduncu ceyrek beklerdim. Ama iyi bir takıma karşı oynadık, bugunden cok şey oğreneceğiz. Umarım onumuzdeki hafta evimizde oynayacağımız mactan itibaren karakterimizi ve kendimize olan guvenimizi yansıtmaya başlarız.” -Basket Dergisi iceriğidir, kaynak gosterilmeden alıntılanamaz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Orhun Ene: Henuz basketbol karakterimizi bulamadık