Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu ve P&G Turkiye ve Kafkasya Yonetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun imzalarıyla, dHead&Shoulders A Milli Erkek Takımımızın “ozguven sponsoru” olmaya devam edecek. Cocukların ve genclerin spora yonlendirilmesinin sağlıklı bir toplum yaratmanın anahtarı olduğu bilinciyle yola cıkan Turkiye Basketbol Federasyonu ve P&G catısı altında yer alan sac bakım markası Head&Shoulders, sporda ozguven kavramını guclendirmek icin iş birliği yapmayı surduruyor. Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu ile P&G Turkiye ve Kafkasya Yonetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun katılımlarıyla, 19 Kasım 2018 Pazartesi gunu Wyndham Grand İstanbul Levent’te bir imza toreni duzenlendi. Atılan imzalarla birlikte, “Kazanmak Kafada Başlar” mottosuyla Turk basketboluna destek veren Head&Shoulders, A Milli Erkek Basketbol Takımımızın “ozguven sponsoru” olmaya onumuzdeki bir yıl daha devam edecek. Turkoğlu: “Basketbolun enerji dolu, guclu ve pozitif mesajlarını P&G gibi bir dunya deviyle bir arada yaşatmak bizler icin bir mutluluktur” Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu, torende yaptığı konuşmada şunları soyledi: “Ulkemizde spor branşlarının başarılarının artması ve spor kulturunun yaygınlaştırılması yolunda devletimizin buyuk maddi desteği ve calışmaları var. Ancak bu kaynağın tamamen devlet tarafından karşılanmasını beklemek gercekci olmaz. Turkiye’nin en başarılı federasyonu olan Basketbol Federasyonu’nun yonetim ekibi olarak, ozel sektor temsilcilerimizle omuz omuza bir mucadele veriyoruz. Sponsorlarımız yalnızca finansal destekcimiz değil aynı zamanda toplumla buluşma vesilemiz oluyor. Hayata gecirdikleri tanıtım kampanyaları sayesinde takımlarımız daha cok tanınıyor ve destekleniyor. Duzenledikleri etkinlikler aracılığı ile basketbolumuzu sokaklarda daha cok kişiyle buluşturuyoruz.” “İlk olarak 2014 yılında FIBA Kadınlar Dunya Şampiyonası sponsorluğu ile basketbolu destekleme başlayan Head&Shoulders, o gunden itibaren hem şampiyonlarda hem de liglerde desteğini surdurmuştur. Gectiğimiz iki yıl icerisinde A Milli Erkek Basketbol Takımımızın ozguven sponsoru olarak yanımızda yer almaları ‘en başarılı’ sponsorluk calışmalarına ornek niteliğindedir. Gerek duzenledikleri 3x3 turnuvaları gerekse Turkiye’nin her koşesine basketbolu taşıdıkları etkinlikleriyle, sponsorluklarını sadece bir logo kullanımında bırakmayan, entegre marka iletişiminin bir parcası haline getiren Head&Shoulders’a teşekkurlerimi sunuyorum.” “Basketbolun enerji dolu, guclu ve pozitif mesajlarını P&G gibi bir dunya deviyle bir arada yaşatmak bizler icin bir mutluluktur. Marka dunyasının cok onemli ismi, P&G Turkiye Yonetim Kurulu Başkanı, sevgili dostum Tankut Turnaoğlu’na spora, ozellikle de basketbola duyduğu yakınlık ve liderliğini yaptığı sponsorluk calışmaları icin teşekkur ediyorum.” Turnaoğlu: “Basketbola destek vermeye devam edeceğiz” P&G Turkiye ve Kafkasya Yonetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise şoyle konuştu: “Spor, fiziksel olarak sağlığa iyi geldiği kadar psikolojik olarak da ozguven sahibi olmak, sosyalleşmek ve disiplin sağlayabilmek icin cok onemlidir. O nedenle cocukların ve genclerin spora yonlendirilmesinin sağlıklı bir toplum yaratmada oldukca etkili olabileceğini duşunuyoruz. Bu nedenle Prima, Gillette, Pantene, Orkid gibi markalarımızla yaşamları iyileştirebilmek icin calışıyor, sporu, sporcuları ve aileleri desteklemeyi cok onemsiyoruz. Turkiye’de pazarlama butcemizin yuzde 10’unu spora ayırarak spor kulturu yaratma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz.” “Dunyada şampuan kategorisinde bir numara olan markamız Head&Shoulders ile basketbola verdiğimiz desteği surdurmeye devam ediyoruz. Artık herkesin bildiği uzere basketbol ile ozdeşleşen Head&Shoulders, Turkiye’de duzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dunya Şampiyonası, 2014 FIBA Basketbol Dunya Kupası ve 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın sponsoru olmuştu. Daha sonra 2015-2016 sezonundan itibaren, iki sezon boyunca Basketbol Super Ligi'nin ‘ozguven sponsoru’ olarak, Turk basketboluna desteğini surdurdu.” “Gecen sene EuroLeague Basketball’un “ozguven” sponsoru olarak Avrupa ligini takip eden basketbol tutkunlarının ve genc sporcuların ozguvenlerini geliştirmeye destek olduk. Bu sene de gecen sene olduğu gibi A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın ozguven sponsoru olarak desteklerimizi surdureceğiz” dedi. Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Milli takım sponsorluk anlaşmasını yeniledi