Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ust Yoneticisi (CEO) Omer Onan, Avrupa'da yer almalarına rağmen 2019 FIBA Dunya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mucadele edecek A Milli Takım'a oyuncularını gonderen kuluplere teşekkur etti. Onan, milli mucadelede tam takım olmak istediklerini ancak FIBA ile ULEB arasındaki sorun nedeniyle bunun mumkun olmadığını belirterek, "Avrupa Ligi'nde oynayan oyuncularımız var. Fenerbahce, Anadolu Efes ve Daruşşafaka'dan bu desteği gormemiz cok onemli. Bu destek olmasa daha zor duruma duşebilirdik. Hepimiz Turkiye'de yaşıyoruz. Kalbimiz Turkiye ve Turk bayrağı icin atıyor. Herkes onceliklerini milli takıma veriyor, bu bizi mutlu ediyor." diye konuştu. Ozellikle THY Euroleague'de .mucadele eden Anadolu Efes, Fenerbahce ve Daruşşafaka Tekfen'e teşekkur eden Onan, "Antrenorlerine de teşekkur ediyorum. Buyuk fedakarlık gostererek bu oyuncuları gonderiyorlar. Tabii ki milli forma her şeyin ustunde gelir. Avrupa'nın coğu ulkesinde boyle bir şey yok. O acıdan onlara teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı. Kadroda yer alan oyunculara da cok guvendiklerini anlatan Onan, sozlerini şoyle surdurdu: "Sahada yer alan 12 oyuncu, en iyi oyuncumuzdur. O gidiyor bu geliyor. ULEB ile FIBA arasındaki sorunu biliyorsunuz. Sadece bizimle alakalı değil, coğu oyuncu gelmiyor. Gonul isterdi ki her oyuncu gelsin. Basketbol tam takımla daha iyi oluyor ama cocuklarımız cok yetenekli. Coğu macı bu cocuklarla oynadık. Muthiş mucadele edeceklerine inanıyorum. Hepsi karakterli cocuklar. Ufuk hocanın mac gunune kadar takımı hazırlayacağına inanıyorum." Elemelerde İspanya ile 29 Kasım Perşembe gunu yapacakları macı Ankara'da oynayacaklarını hatırlatan Onan, "Ankara'da muthiş seyirci desteğimiz oluyor. Biletler tukendi. Buyuk seyirci desteğini arkamıza alarak Turk Milli Takımı'nın herkesi, ulkeyi gururlandıracağına inancım tam." ifadelerini kullandı. Milli takımda devşirme oyuncu bulunmasına değinen Onan, şu an kadroda yer alan Scottie Wilbekin dışında bir planlarının olmadığını dile getirdi. Devşirmede B planları olmadığını anlatan Onan, şunları soyledi: "Devşirdiğiniz oyuncu cok iyi oluyor, kotu oyuncuyu niye devşireceksiniz ki? Takıma yarar getirecek, kaliteli, ust duzey oyuncuyu devşiriyorsunuz. Onu kadroya dahil ettiğiniz andan itibaren Avrupa Ligi'nde ya da NBA'de oynama ihtimali cok yuksek, bundan kacışınız yok. Bizim de her dakika oyuncu devşirecek halimiz yok. Elimizden bir şey gelmiyor. Standart bir oyuncu devşirip de bir kişinin yerini kapatmanın anlamı yok. Nereye ihtiyacımız varsa o bolgenin en iyisini devşiriyoruz. Gonul isterdi ki Wilbekin Turkiye'de kalsın." Tahincioğlu Basketbol Super Ligi'nde sezon başından itibaren uygulanan yabancı oyuncu kuralının da olumlu yansıdığını vurgulayan Onan, "Turk oyuncuların istatiksel olarak durumları ortada. Artık bir adım sonrasına bakmak lazım. Altyapıya onem veren butceli takımlarımızda cok iyi genclerimiz var. Bunlar oynamayacaksa bu cocukları diğer takımlara kiralayarak, dakika almalarını sağlamak bizi sevindirir. Her takımda Turk oyuncu oynuyor ama 30-35 yaş aralığında oynayan Turk oyuncudan ziyade Anadolu Efes, Fenerbahce, TOFAŞ, Banvit, Daruşşafaka gibi takımların, kadrolarında olup da dakika alamayan Turk oyuncuları kiralaması ve bu isimlerin oynaması bizi daha cok sevindirir." diyerek sozlerini tamamladı. Basketdergisi