NBA ve Avrupa basketbolunun en onemli uzunlarından biri olan Vlade Divac, 16 yıllık oyunculuk kariyerine nokta koydu. Kariyeri boyunca bircok başarıya imza atan 37 yaşındaki tecrubeli oyuncu basına yapmış olduğu acıklamada, "Sırtım bu yıl bir cok kez sorun yarattı. Ben surekli sakatlığıyla gundeme gelen bir oyuncu olmak istemiyorum" dedi. Yeni sezonda yine de basketbol oynamak istediğini de sozlerine ekleyen tecrubeli oyuncu, "Şuan benim icin herşey %50-%50. Cunku ben bir kac gun basketbol oynadığım zaman yine ağrılar cekiyorum. Şayet kendimi iyi hissetmem ve oynayabilecek durumuna gelmem durumunda oynarım. " dedi. Gectiğimiz yaz L.A. Lakers ile kontrat imzalayan ancak sırt ve bel bolgelerinden yaşamış olduğu sorun nedeniyle sadece 15 karşılaşmada forma giyebilen Divac, 2.3 sayı- 2.1 ribaund ortalamaları yakalamıştı. 1989 Draftında ilk tur 26.sıradan secilerek NBA'e adım atan Divac, kariyeri boyunca L.A. Lakers, Charlotte Hornets ve Sacramento Kings takımlarının formasını giymişti. __________________