Play-off'tan sonra bir yenilik daha! TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar birbirinden onemli acıklamalar yaptı Aydınlar, Sabah gazetesine verdiği roportajda: "Play-Off uygulaması nedeniyle ligin heyecanının kactığını soyleyenlere katılmıyorum. İlk 4'u kim garanti edebilir. Play-Off uygulamamız tutarsa gelecek sezondan itibaren Play-Out uygulamasına da gececeğiz" dedi. TFF Başkanı asıl bombayı ise şu sozlerle patlattı: "Şu anda Avrupa'da Almanya, Fransa, İtalya, İsvicre, Yunanistan, Portekiz... Butun bu ulkelerde şike ile ilgili cezaları disiplin kurulları veriyor. Turkiye'de ise yonetim kurulu veriyor. TFF Yonetim Kurulu da şikeye ceza verme konusunda uzman değil. Bu konuda uzmanlığı yok ki. Mesela şu an bir tane hukukcu yonetim kurulu uyemiz var. (Yunus Egemenoğlu) O da olmayabilirdi, tesadufen var. Ama hem Etik Kurulumuz, hem de Profesyonel Disiplin Kurulumuz en başarılı hukukculardan kurulu. Bu da hukuki bir surec olduğuna gore Disiplin Kurulu'nun (PFDK'nın) bu kararı vermesi daha doğru olur. Ben bu değişikliği duşunuyorum ve bu duşuncemi onumuzdeki gunlerde yonetim kuruluna goturebilirim. Dolayısı ile de kume duşme konusundaki bu yonetmeliğimiz (talimatımız) değişebilir. Kim ilk 4'u garanti edebilir! Play-Off uygulaması nedeniyle heyecanın olduğu şeklindeki goruşlere katılmadığını da belirten Aydınlar, "Heyecan nasıl biter? Şu anda puan cetvelinin ilk dort sırasında Dort Buyukler mi var? Kim ilk dortte 4 Buyukler'in yer alabileceğini garanti edebilir? Play-Off'larda daha cok heyecan olacak. Play-Off'a bakıp goreceğiz. Eğer tutarsa gelecek sezon Play-Out'u da uygulamaya koyacağız. Duşen takımlar da final oynayacak. Duşme hattındaki takımların hepsinin ligde kalma iddiası olacak ve belki de duşmeyecekler" ifadelerini kullandı. . TAHKİM KURULU'NA KEFİLİM Hem Tahkim Kurulumuz hem de Disiplin Kurulumuz yuzde 100 guvenilir ve deneyimli kişilerden kurulu. İki kurula da kefilim. Bu kurullardaki arkadaşlar cok incelenerek ve araştırılarak alınmış kişilerdir. Şimdi benim icin 'Topu taca atıyor, kendisi kume duşme ile ilgili kararı vermekten kacıyor' diyenler olabilir. Ama biz doğru neyse onu yapmak istiyoruz. Bu işi tamamen profesyonellere bırakmak istiyoruz. Yani şike ve teşvik konusunda kararı profesyonel hukukculardan oluşan Disiplin Kurulu vermeli." HTSPOR __________________