Katalan ekibinin eski hocası Rexach, Messi'yi nasıl kulube kazandırdıklarını acıkladı: Onu 2 hafta icin denemeye aldık. Raporlar celişkiliydi. Babası cok ısrar edince, bir pecete uzerinde sozleşme yaptık! Barcelona’da 22 yıl oynadı, Johan Cruyff’un ‘Ruya Takımı’nda asistandı. Katalan ekibinin altyapısında calıştıktan sonra da, 2001-02 yılları arasında A Takımı calıştırdı. Boylesine onemli bir kariyere sahip olan Carlos Rexach’ı insanlar, Lionel Messi’yi Barca’ya kazandıran isim olarak tanıyor. İşte 64 yaşındaki futbol adamı, Messi’nin nasıl Barcelona’ya geldiğini, ilk sozleşmesinin nasıl olduğunu ve Fabregas hakkındaki duşuncelerini acıkladı: ‘Fabregas gitmek istedi’ “10 sene once kulubun teknik direktoruyken, Lionel Messi’yi bu kulube kazandırdım. Ama gorev suremde Cesc Fabregas’ı Arsenal’e kaptırdık. Ancak Fabregas, zaten ayrılmak istiyordu. Cunku B Takım’da oynayan oyunculara fazla şans verilmiyordu. Pique de bizimleydi. O, Manchester United’a gitti ama başarılı olamayınca onu ucuz bir fiyata geri aldık. Fabregas ise değerini bir anda 30 milyon Pound’a cıkardı.” ‘Hic seyretmemiştim...’ “Lionel Messi’ye gelirsek... Arjantin ekibi Newell’s Old Boys ve River Plate, buyumesinde sorun olduğu icin ameliyat edilerek hormon tedavisini ongoren doktor raporları sonrasında, onu almaktan vazgectiler. 1 metrenin biraz uzerinde boyu vardı. Barca’ya geldiğinde onu 2 hafta denemeye tabii tuttuk. Ben ise o ana kadar, kendisini hic seyretmemiştim. Messi ile ilgili gelen raporlar celişkiliydi. Teknik ekibimizden biri, ‘Topla cok oynuyor’ derken diğeri ise ‘Futbolcu olmak icin kucuk’ demişti. Bu arada babası Jorge de, oglu icin kulupten bir cevap alamadığı icin Arjantin’e donmek istiyordu. Tabii bunu duyunca hemen harekete gectim.” * ‘Cok kızdı ve bana dert yandı’ “Ozel bir mac ayarladım. Sahaya geldiğimde diğer takımın hocası, ‘Hemen bu cocukla sozleşme imzala’ dedi. Biraz seyrettim ve sonradan anladım ki bu, benim kariyerimdeki en buyuk olaydı. Ancak anlaşma kolay olmadı. Babası surekli beni arıyor ve ‘Daha ne kadar bekleyeceksiniz?’ diye dert yanıyordu.” ‘Hala bunu saklıyorlar’ “En sonunda babasıyla yemeğe gittik. Babası, sozleşmenin ne zaman imzalanacağını sordu. Ben de bir kağıt pecete cıkardım ve teknik sekreterle imzaları attık. Buna inandılar! Ertesi gun resmi sozleşme imzalanınca, peceteyi atmışlardı sandım. Fakat bugune kadar bunu hep saklamışlardır. Barcelona’da buyuk başarılar kazandığım gercek. Ama insanların beni, ‘Messi’yi bize getiren adam’ olarak hatırlaması, benim icin başka bir gurur kaynağı oluyor. Kısa zamanda buyuk bir isim oldu. Ancak Frank Rijkaard onu takıma kazandırmakta gecikti. Cruyff ve Pep Guardiola altyapıya onem verirken, Frank Rijkaard ve Louis van Gaal, dışardan oyuncu almayı seviyorlardı.” Fanatik
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- İlk imzasını peceteye attı!