Real Madrid başkanı Ramon Calderon, iki sene once kendi evlerinde Barcelona’ya yenildikleri mac sonrasında cıkışa gectiklerini ve takımın gidişatından cok mutlu olduğunu dile getirdi. Real Madrid’in başkanı, Ronaldinho’nun iki golle takımını yıktığını ancak o gunden sonra bir cok şeyin değiştiğini soyledi. O zamanlar Florentino Perez’in altında yonetim kadrosunda bulunan Calderon, 19 Kasım 2005’de bazı şeylerin değişmesi gerektiğini anladıklarını ve bugunlere o kararla geldiklerini dile getirerek, “Bizim icin cok kotu bir anı. 90 dakika sonunda macın yanı sıra bir mantalitetin de iflas ettiğini anlamıştık. Madrid’in Galaktikoları olarak adlandırdığımız oyuncuların her biri sahadan silinmişlerdi. İşte o gun bu takımı tekrar kurmak gerektiğini duşundum ve bugunlere bu sayede geldik," diye konuştu. O donem yaşananların tam bir cokuş olduğunu dile getiren Calderon, "En buyuk rakibimiz Barca bizi kendi evimizde taraftarımıza rezil etmişti. Ronaldinho en iyi zamanlarını yaşıyordu ve Ronaldo sakatlıktan yeni kurtulduğu icin fazla etkili olamıyordu. O gun asıl uzucu olan Barca’ya 3-0 yenilmek değildi, takımımızın kalitesiz ve gucsuz bir konumda olmasıydı," dedi. Soz konusu macta Samuel Eto’o ile kilidi acan Barca, daha sonra Ronaldinho’nun muthiş golleriyle skoru belirlemişti. Ozellikle Madrid taraftarlarının da alkışladığı Ronaldinho’nun ikinci golu cok konuşulmuştu. Calderon sozlerinin devamında şunları soyledi: “Nasıl unutabilirim ki? Butun dunyadaki taraftarlarımıza rezil olmuştuk. Cok zor gunlerdi ancak artık gectiği icin cok mutluyum. O gun Barcelonalı oyuncuları alkışlayan taraftarlar, bugun kendi taraftarlarını aynı şekilde alkışlıyorlar ve gurur duyuyorlar. Durumu tamamen tersine cevirmiş bulunmaktayız. Bunu 16 ay icerisinde yapmak gercekten zor oldu. 20 oyuncuyu gonderdik ve bircok yeni ve genc oyuncu aldık. Artık daha direncli ve gucluyuz.” Calderon bu acıklamalara rağmen rakiplerini kucumsemeyi reddetti ve sozlerini şu şekilde noktaladı: “Barcelona’ya saygı duyuyorum. Onlarla kesinlike ağız dalaşına girmem ve herhangi bir saygısızlık yapmam. Tek soylebileceğim şey iki yıl once Ronaldinho’yu alkışlayan taraftarlarımız şimdi bizi alkışlıyorlar.” __________________