Bir Arjantin aşığı olan San Juan, 2014 Dunya Kupası'ndan sonra 2018'de de takımını desteklemek icin bisikletiyle 80 bin kilometre pedal cevirdi ve 37 ulkeyi gecti Yaşadığı buyuk ekonomik sıkıntılardan sonra bisikletiyle yollara duşen Arjantinli futbolsever San Juan, Brezilya'daki 2014 Dunya Kupası'ndan sonra 2018'de de Arjantin'i desteklemek icin Rusya'ya ulaştı. Tam 5 yıldır yollarda olan San Juan, 80 bin kilometreyi geride bıraktı ve 37. ulkesini gecti. Guney Amerika, Orta Amerika ve Kuzey Amerika'nın ardından ucakla Avrupa'ya gecen Arjantinli, İspanya'dan başlayan Avrupa yolculuğu sonrasında Rusya'ya ulaştı. Gonul verdiği Arjantin'i, Rusya'da takip ediyor. San Jaun'ın bir sonraki hedefi ise Katar'da duzenlenecek 2026 Dunya Kupası. Arjantin'in peşinde Dunya Kupalarına doğru pedal ceviren San Juan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Dunyada cok mutlu ve iyi insanlar var, hayat sadece paradan ibaret değil. Bence imkansız diye bir şey yoktur, cok istemek vardır." ifadelerini kullandı. Cok az miktarda bir parayla ve gittiği ulkelerdeki insanların yardımı ile bu yolculuğuna devam ettiğini belirten Arjantinli, "Rusya'ya geliş amacım insanlara şunu gostermek, 'İnsan istediği zaman her şeyi gercekleştirebilir.' Her şeyi yapabilir." dedi. Arjantinli taraftar, bu yolculuğuna nasıl başladığını ise şoyle anlattı: "Her şey bir ekonomik krizle başladı. Arjantin'deki ekonomik krizden sonra işimi, evimi, arabamı kaybettim. Bu olan bitenlerden sonra ailemle konuştum ve boyle bir yolculuğa cıkacağımı belirttim. 15 gun bisikletle seyahat edeceğimi soylemiştim. Bu seyahatim sırasında cok fazla aile tanıdım ve hepsi mutluydu. Bu insanlar bana calışmak ve para dışında da bir hayat olduğunu gosterdi. O yuzden bu aileleri tanıdıktan sonra yolculuğumu daha fazla uzatma kararı verdim. Bu insanların giyecek giysileri bile yok ama herkesten cok daha mutlulardı." Brezilya'daki Dunya Kupası'nda yaşanan ortamın tadını aldıktan sonra Rusya'ya gelmeyi kafasına koyduğunu aktaran 42 yaşındaki taraftar, "Kısmet olursa bir sonraki Dunya Kupası olan Katar'da da Arjantin'i destekleyeceğim." dedi. Messili Arjantin'in Dunya Kupası'na ulaşmasını tum kalbiyle isteyen San Juan, "Bir Arjantinli olarak Messi'nin ve Arjantin'in Dunya Kupası'nı kazanmasını canı gonulden isterim. Ama bir futbolsever olarak her zaman bu turnuvaları kazanan takımlar aile olmayı becerebilen takımlar oluyor. Benim isteğim de birlik olmuş, aile olmuş bir takımın şampiyon olması." ifadelerini kullandı. GOZ YAŞARTAN HİKAYELER Bu uzun yolculukta başına sayısız farklı olayın geldiğine değinen Arjantinli taraftar, bisikletinin onunde yer alan oyuncağın hikayesini şu sozlerle anlattı: "Bisikletimin onunde duran oyuncağın ismi Emilio, onun cok ilginc bir hikayesi var. İtalya'da bir ailenin yanında 2 ay kaldım. O aile trafik kazasında 6 yaşındaki oğulları Emilio'yu kaybetmişti. Evden ayrılırken, evin annesi bana bu oyuncağı verdi ve 'Oğlumun dunyayı tanıma şansı olmayacak ama bu oyuncağın olacak. Lutfen bu oyuncağı yanına al.' dedi. O gun bugundur, oyuncak Emilio da benimle beraber. Bazen cok yorulduğum zamanlar oluyor ama en azından Emilio icin bunu yapmam gerek diyorum ve yoluma devam ediyorum. İnsanlar surekli kendilerine hedef koymaları gerek, bu hedefi koydukca başaracaklarına inanıyorum." San Juan, Amazon ormanlarında cadırda yaşadığını ve orada vahşi hayvanların saldırılarından da kacmak zorunda kaldığını anlattı. Arjantinli taraftar, Rusya'dan sonra ise Turkiye ve Suriye uzerinden gecerek yolculuğuna devam edeceğini de sozlerine ekledi. ALINTI#
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- 2018 Dunya Kupası'nda Arjantin'i desteklemek icin bisikletiyle 37 ulkeyi gecti