10 yıldır futbolumla hizmet verdiğim Kayseri’ye borcumu fazlasıyla odedim. Artık ayrılık zamanı geldi. F.Bahce ve Beşiktaş’ın niyeti son derece ciddi. G.Saray beni cok isteseydi, 5 yıldır oyalamazdı.” TURK futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en onemli futbolculardan biri olmasına rağmen bugune kadar istediği transferi bir turlu gercekleştiremeyen Mehmet Topuz, onumuzdeki sezon bir buyuk takımın formasını giymeye kararlı. 31 Mayıs 2010’a kadar sozleşmeli futbolcusu olduğu Kayserispor’a fiilen veda eden 26 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, F.Bahce’den Aziz Yıldırım’ın, Beşiktaş’tan da Kenan Oner’in kendisini ısrarla arayıp teklifte bulunduğunu belirtirken, “G.Saray beni alamaz” diyerek sarı kırmızılı kulube kapılarını kapattı. Topuz, Cimbom’a soğuk bakma sebebini ise, “5 yıldır ilgilendikleri halde ciddi bir girişimde bulunmadılar” sozleriyle acıklıyor. 11 milyon Euro’yu geri cevirmişlerdi Gecen sezonun ortasında Beşiktaş’ın 11 milyon Euro’luk baş donduren teklifini Kayserisporlu yoneticilerin geri cevirmesi nedeniyle uc buyuklerde forma giyme hayalini gercekleştiremeyen Mehmet Topuz, Hurriyet’e verdiği ozel roportajda, “Artık hedefleri olan bir takımda oynamanın zamanı geldi” dedi. Milli mac nedeniyle gittiğimiz Kayseri’de ucakta karşılaştığım Topuz’un menajerleri Metin Korkmaz ve Hakan Şirin ile Kayserispor’un eski yoneticisi Nuri Arslan’a yıldız futbolcunun durumunu sordum. Kafaları cok karışıktı. “Mehmet Topuz, Kayserispor Başkanı ile konuşmuş. Morali cok bozuk. Onun icin Kayseri’ye geldik” dediler. Mehmet’in yerini sordum, once soylemek istemediler. Israr edince, tatil icin karayoluyla Antalya’ya hareket ettiğini soylediler. Pastırmacılar Parkı’nda kahvaltıda yakaladık Hemen telefon trafiğini başlatıp Mehmet Topuz’a ulaşmayı başardım. Ailesiyle birlikte Antalya’ya tatile gittiğini, Kayseri-Antalya yolu uzerindeki Pastırmacılar Parkı’nda kahvaltı yaptıklarını soyledi. Her iki menajeri ile birlikte yola cıkarak Topuz’a kahvaltı icin mola verdiği mekanda ulaşmayı başardım. Bu sırada her iki telefonu birden calıyordu. Bir taraftan F.Bahce’nin ’Zorti’ lakaplı kongre uyesi Bulent, diğer yandan F.Bahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım bastırıyordu. Israrla sarı lacivertli kulube gelmesini istiyorlardı. Hemen ardından Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Oner arayıp ağzını aradı yıldız futbolcunun. Uzun lig maratonunun verdiği yorgunluğa Kayserispor Kulubu Başkanı Recep Mamur ve yoneticilerinin uzlaşmaz tavrının da eklenmesiyle morali bir hayli bozuktu. “Yeter artık dayanamıyorum. Kayseri’den ayrılmanın zamanı geldi” dedi. Ve başladı anlatmaya: “10 yıldır futbolumla Kayseri kentine hizmet ediyorum. Kaptanlığını yaptığım bu camia, benim kıymetimi bilemedi. Futbolda vefa aramayacaksın. Vitrine konulan biblo gibiyim Kayseri’de vitrine konulan biblo gibiyim. Macımızı kim izlese benden bahsediyor, o kadar. Sonra unutulup gidiyorsun. Artık olgun bir yaşa geldim. Bir yerlerden patlamam gerek. Bu yıl da bir yere gidemezsem biterim. Hedefleri olan takımlarda oynamak ve dunya futbolunda yerimi almak istiyorum. Benim gibi oyuncuya yazık oluyor. Bir saat once başkanla konuşup ayrılmak istediğimi soyledim. ’Senin icin resmi bir teklif yok’ dedi. Dort buyuk takımın yanı sıra, Valencia ve Werder Bremen gibi Avrupa’nın ust duzey kuluplerinin beni istediğini biliyorum. Artık tahammulum kalmadı. Yonetim de pes etti ve bana gelecek teklifleri değerlendireceklerini soylediler. Antalya’da ozel ucak bekletiyorlar Menajerlerim Metin Korkmaz ile Hakan Şirin beni heyecanlandırdı. F.Bahce ve Beşiktaşlı yoneticilerle goruştuklerini soylediler. Hatta Antalya’da benim icin ozel ucak beklettiklerinden soz ettiler. Benim en buyuk sorunum kulup başkanımız ve yonetimimizin belirlediği bonservis ucreti. Başkanımız soz verdi, isteyen olursa kolaylık gosterecekler. Verilen sozlere inanmak durumundayım. Mutlaka bir indirim yapacaklardır. F.Bahce ve Beşiktaş kuluplerinin niyetlerinin ciddi olduğunu biliyorum. G.Saray’ın teklifi ise inandırıcı değil. Benimle 5 yıldır ilgileniyorlar. Cok isteselerdi bugune kadar alırlardı. Transfer haberlerimi medyadan izliyorum. Her gazeteyi actığımda kendimi bir başka takıma transfer edilmiş goruyorum. F.Bahce benimle ciddi şekilde ilgileniyor. Beşiktaşlılar surekli arıyor. Menajerlerim yurt dışından da tekliflerin olduğunu soyluyorlar.” Geleceğimi karartmasınlar Kayserispor’u kucumsemiyorum. Ancak bir gelecek gormediğim icin ayrılmayı kafama koydum. Takımdan onemli oyuncuları onemli fiyatlara satıyorsan, gelecek icin planlar kurup ustune koyarsın. Ancak biz geri gitmeye başladık. Kayserispor’un muhteşem stadı var ama hani başarı, hani hedefler… Hedef, sadece gunu kurtarmak, kumede kalmak ya da orta sıralarda yer almak olmamalı. Ben, futbol kalitemi ve gucumu cok iyi biliyorum. Kimse geleceğimi karartamaz. Aldığım paranın hakkını fazlasıyla verdiğime inanıyorum. Gidin bakın Kadir Has Stadı’nın koridorlarını susleyen fotoğraflara. Gecen yıl Fortis Turkiye Kupası’nı kazandığımızda boynuma sarılıp fotoğraf cektirenler şimdi bana neler yapıyorlar?” Fatih Hoca’nın benimle ilgili takıntıları var! 2004 yılında Umit Milli Takım’a cağrıldım ve ilk kez Danimarka’ya karşı oynadım. 21 kez Umit Milli oldum. A Milli Takım’la ilk tanışıklığım 2006 yılında Cek Cumhuriyeti macıyla oldu. Ay yıldızlı formayı 20 kez şerefle taşıdım. Fatih Terim, cok inanclı, hırslı ama bazı takıntıları var. Benimle ilgili takıntılarının olduğunu duşunuyorum ve kadroya cağırmayacağını biliyorum. Milli Takım konusu beni cok uzuyor. Bu konuda daha fazla konuşup, başkalarını kırmak istemiyorum. Fatih Hoca demek ki beni yeterli gormuyor. Kararına saygı duyuyorum. Ancak şunu da soylemeden edemiyorum. Turkiye’de uc buyuklerin dışındaki takımlarda oynayan futbolculara milli forma yasağı var! Hurriyet __________________