Figo: "Barcelona’daki anılarımı cok seviyorum"
Futbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Figo: "Barcelona’daki anılarımı cok seviyorum"
-
15-10-2019, 15:28:59Kayıtlı Üyeİnter ve Portekiz’in efsane oyuncusu Luis Figo bugun 5 sezon formasını giydiği Barcelona’daki anılarıyla ilgili konştu… Sport.es’e konuşan Luis Figo Barcelona’daki guzel anılarını anlattı. 34 yaşındaki kanat oyuncusu Nou Camp’a 1995’te Johan Cruyff tarafından getirilmişti ve Real Madrid’e şok transferinden once Katalan ekibinin formasını 5 yıl giydi. Dunyanın en pahalı oyuncusu olmak Figo’ya Barcelona taraftarlarının bir kısmının desteğini kaybetmesine sebep oldu. Figo'ysa şu anda İnter’de ve Katalonya’da guzel zamanlar gecirdiğini belirterek “Onlar bizim icin guzel yıllardı ve 2.yılımda şampiyonluğu kacırdık” dedi ve eski gunleri yÂdetti. Aslında, Figo’nun Barcelona’daki 2.sezonu Portekizli oyuncu icin farklı bir anlam taşıyordu. İngiliz teknik direktoru Bobby Robson’un yonetiminde o sezon şampiyonluğu kacırmalarına rağmen ligde 100'den fazla gol attılar. Ustelik de hem Kupa del Rey’i hem de Kupa galipleri kupasını kazandılar. Sozlerine “Barcelona’ya geldikten sonra ve ilk sene birşey kazanamadıktan sonra deneyim kazandım ve kupaları kazanmaya başladık” diye devam eden Figo, son sezonunda Şampiyonlar Ligi ceyrek finalinde Chelsea’yi 5-1 yendikleri macı da hatırlatarak “Bizim icin en heyecan verici maclardan biriydi. İlk macı kaybetmiştik fakat tarihi bir skor aldık. Guzel bir futbol oynadık, iyi pas yaptık” dedi ve sozlerini noktaladı. Hatırlanacağı uzere Figo birkac ay sonra Bernabeu’ya transfer olarak imkÂnsızı yaptı. __________________