Muharrem Usta'nın başkanlığı doneminde Trabzonspor ile sorunlar yaşayarak takımdan kopan Mehmet Ekici hakkında donemin başkanından dikkat ceken acıklama geldi. Donemin başkanı Muharrem Usta, Mehmet Ekici'nin Fenerbahce'de kadro dışı kalmasının ardından HaberTS.com'a konuşurken şu ifadeleri kullandı; "Değil başkan ben ona her zaman bir abi gibi yaklaştım ve Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda olması gerekeni yapmasını onerdim kendisine. Akılalmaz bir şekilde ve muthiş bir inatla malesef kuluple uyum icersinde hareket etmedi. Fenerbahceden ne kadar alıyorsa aynısını Beşiktaş'ın da kendisine sağlayacak olmasına rağmen ısrarla ve inatla kafasına gore takıldı. Bir de Bursaspor ile macımızın olduğu gunden bir gun once basına kulubumuz aleyhinde demecler verdiğini gorunce ve bizimle uyum icersinde hareket etmediğine şahit olunca, Trabzonspor’un menfaatlerini korumadığını gorunce ani ama net bir kararla Bursaspor macını oynayacağımız gun mactan 2 saat once son kadrodan cıkarıp yerine Yusuf Yazıcı'yı oynatmaya karar vermiştik. O mac ikinci devrenin ilk macıydı. Bursaspor’u 2- 1 yendik ve Yusuf Yazıcı'yı bir gol bir asist ile oynadı. Yusuf o sezon takımda tum maclarda oynadı ve cok başarılı oldu ve muthiş bir başarıya imza atarak kariyer yolculuğunun en onemli donemini yaşadı. Kadro dışı kararından once devre arasında Mehmet Ekici’ye... sen zaten cok sakatlıklar yaşıyorsun bir donem futbol oynamayıp bir de yaz donemini boş gecirirsen bir daha iyi bir performans yakalayamazsın ve futbolla ilgili kendini buyuk bir riske sokmuş olursun akıllı davranmalısın diye bir cok kez uyarmama rağmen maalesef dinlememişti. O gunden sonra Mehmet Ekici’nin kariyeri aşağıya inerken yusuf Yazıcı’nın kariyeri ise yukarıya doğru tırmanmaya başlamıştı. bugun her ikisinin geldiği nokta ortada. İnsanlar hayatta verdikleri kararların sonuclarını yaşarlar iyisi ile kotusu ile. Hepimizin ve tum insanlığın durumu bu değil mi." haberTS __________________