Fenerbahce CSKA Moskova macını izlediniz mi? Beni gunduzden sancı tuttu doğrusu... Fener'in macını izlemek oyle kolay değil malumunuz... Bir kac sakinleştirici almanız, mac sonrası da bir psikoloğa gorunmeniz filan gerekir. Bir onceki mac, bir sonrakine asla referans sayılmaz Fener'de... -"İşimiz zor vallaha, bu takım bize ayvayı yedirmezse iyidir" diyerek uc Nas bir Fatiha okuyup ekran başına oturursunuz, İnter surprizi yaşarsınız... -"Kolay rakip, rahat geceriz" dersiniz, fındık fıstık muhabbetine girersiniz, Pendik kabusu gorursunuz... Yani Fener'in varsa başka suprize ihtiyacın yok demektir... Moskova macı icin ekran başına işte bu sancılarla oturdum... Ama 90 dakika boyunca cok başka bir sancı ile kıvrandım... Mac başladı ben takıldım kaldım... Kulaklarım isyan ediyor... Efendim derdim, macı anlatan Sabri Ugan... Ya bir mac boyle mi katledilir... Bu kadar mı kotu anlatılır be kardeşim... Hani deneyimsiz desek değil... Aksine ekranlara kazık caktı bir turlu emekli olmuyor... Kelime dağarcığımı yetersiz? Yok maşallah oturup masal bile yazar... Sahada olmayan şeyi bile olmuş yapıyor... -"Fenerbahce muthiş bastırıyor" diyor, bakıyorsunuz sahada o anda oyle bir tablo yok. Yani bir mac ancak bu kadar taraflı ve sahadaki gerceklerden uzak anlatılır. Tamam yabancı bir takımla oynayınca hepimiz Fenerli ya da Galatasaraylıyız... Gonlumuz onlardan yana... Spiker de olsan gonlunden gecen anlatımına yansır... Ama macın gercekleri de var be kardeşim... Rakip iyi oynarken, bunu aktarmaması cok sacma... Ya da bizim takım rezil bir oyun sergilerken, -"Hadi Fener sen yaparsın, kimleri devirmedin" gibi mikrofon başından gaz vermeye kalkması gulunc... Bir de o duygusuz sesine tahammul edemiyorum... Anlatımında ne bir coşku, ne bir heyecan ne de macın temposu var... Heyecan gereken yerde sadece hızlı hızlı konuşuyor... Coşku olması gereken yerde-ki gollerde- bir kelimeye takılıp avazı cıktığı kadar bağırıyor... O bağırtı insana coşkudan cok -"Kes sesini be adam" dedirtiyor. Ya! oyle bir; -"Gooolll" diye bağırarak bir "heyecan taklidi" yapışı varki golden soğuyor insan... Cok mu haksızlık ediyorum bilmiyorum ama... Deivid'in muthiş golunde ben yerimden fırladım, Sabri Ugan'ın bağırtısı ile de aynı yere cakıldım... Sevincimi kursağımda bıraktı... Yok mu bir başka isim Allah aşkına... Macı katletmeden anlatacak, Sahadaki gercekleri aktaracak, Bizim takımı tutsa da rakibin oyununu da gorecek, Macın tadını kacırmayacak bir adam... Ne olur Sabri mac anlatmasın... Ben sessiz izlemeye razıyım... Bir yazar... __________________