2 yıldır yaşadıkları surece rağmen ayakta kalmayı başardıklarını soyleyen Emre, “Bu sureci başka bir takım yaşasa ayağa kalkamazdı. Bu da diğerleriyle aramızda olan farkı ortaya koydu” dedi. Kaptan Emre Belozoğlu, Fenerbahce Gazetesi’ne verdiği roportajda carpıcı sozler sarf etti. Son 2 sezondur yaşadıkları sıkıntılara rağmen camia olarak ayakta kalmayı başardıklarını kaydeden yıldız oyuncu, “Fenerbahce merkezli bir surec yaşandı. Bu camianın ne kadar buyuk bir birliktelik oluşturduğunu ve bu taraftarın nasıl gayret gosterdiğini duşunursek Fenerbahce’nin diğer takımlara olan farkı ortaya cıkar. Fenerbahce’nin yaşamış olduğu bu sureci başka bir takım yaşasaydı ayağa kalkamazdı. Biz her zaman dik durduk. Her an yarışın icinde olduk ve en onde olmaya calıştık. Yaşadığımız surecteki duruşumuz diğerlerine olan farkımızı bir kez daha ortaya koydu. Bu camianın arkasında bu taraftar durmasaydı futbolcular olarak cok sıkıntı yaşardık. 12 numaramız bizim ayakta durmamızı sağladı. Rahmetli İslam ağabeyin soylediği gibi; ‘Fenerbahce buyukluğu ne şampiyonluk buyukluğu, ne kupa buyukluğudur. Onun buyukluğu başka bir buyukluktur işte, adı konamaz.’ Bu camia, bu taraftar her şeyin en guzeline layık. İnşallah gerek kupada, gerek ligde, gerek Avrupa’da şampiyonluklar yaşayarak onları mutlu edeceğiz” diye konuştu. ‘Bu forma kutsaldır’ En buyuk amacının, futbolu cocukluk hayali olan Sarı-Lacivert forma altında bırakmak olduğunu ifade eden Emre, “Her zaman ‘Fenerbahceli Emre’ olarak anılmak istiyorum. Bu camianın evladı olarak futbolu bıraktıktan sonra da yine bu buyuk kulubun başarısı icin gorev almak istiyorum. Sarı-Lacivert formamızı terletiyorum hakkını vermeye calışarak. O formanın hakkını da vermeliyiz, cunku Fenerbahce formasının ruhu vardır, kutsaldır. Allah bana hayallerimin otesinde bir futbol hayatı nasip etti. Bundan dolayı da her zaman Allah’a şukrediyorum” dedi. ‘Avrupa icimizde yaraydı’ “CAS’ın Avrupa Kupaları’ndan men cezasını durdurmasına cok sevindik. Fenerbahce’nin futbolcusuysanız hedefiniz her zaman tum kulvarlardaki kupaları almaktır. Buna Avrupa Kupası da dahil, hatta gecen sene bunu başarmaya cok yaklaşmıştık. Bu oyunun bir prestiji, dunya literaturunde bir dili var. Bunlar da Avrupa arenasında oynanan maclardan geciyor. Futbolcular hem taşıdığı formanın hem de kendi değerini artması adına buralarda kendini gostermek ister. Avrupa kupalarında oynayamamak icimizde bir yaraydı ama inşallah şimdi boyle bir surec yaşanmayacak.” ‘Bu fırsatı kullanın’ “Yabancı sınırlamasına karşıyım ama bu, Turk futbolcular icin bir şans. Turk futbolcular bunu iyi değerlendirmeli. Diğer yandan, Turk futbolcuların da şapkalarını onune koyup neden yabancı oyuncuların tercih edildiğini duşunmeleri lazım. Ulkemizde son donemde iyi Turk oyuncular yetişmiyor. Bundan dolayı da Turk oyuncuların kendilerini tartmaları, nerede olduklarını gormeleri adına cok onemli bir sistem. Onlar adına avantaj olan bu sistemi en iyi şekilde değerlendirip kendi camialarına cok iyi hizmet etmeleri gerekiyor.” ‘Fener emin ellerde’ “Salih, beklenenin ustunde bir performans ortaya koyan ve o ozguvenini devam ettiren bir kardeşimiz. İnşallah bu forma altında cok buyuk başarılara imza atacaktır. Alper de benim son donemde Turkiye’de izlediğim ve en cok etkilendiğim oyuncu. Hem de karakter olarak cok naif ve de cok duzgun bir kardeşimiz. O da bu formanın değerini ve onemini daha ilk gunden itibaren kavradı. Taraftarımızın ici rahat olsun Fenerbahcemiz’in geleceği bu anlamda emin ellerdedir. Bu bir hizmet yarışıdır, asıl olan Fenerbahce’dir, Fenerbahce’ye hizmettir.” GUNLUK GAZETELER