Fenerbahlce'nin yeni transferi Emmanuel Emenike hakkında Serdar Ali Celiker ilginc bir yazı yazdı. 3 yıllık aradan sonra Fenerbahce'ye geri donen Emmanuel Emenike'nin Spartak Moskova'ya satılış ve geri donuş sureciyle ilgili olarak HaberTurk gazetesinden Serdar Ali Celiker, kulislerde konuşulan ilginc bir iddiayı koşesine taşıyarak gundeme getirdi. İşte o ilginc yazı; "Emenike, şike sorşturması başlamadan 9 milyon Euro’ya satın alındı. Malum surec sonunda 4-5 gun icinde Spartak Moskova’ya satıldı. Hem de 10 milyon Euro’ya. Yani kar edilerek. Rus basınından oğreniyoruz ki oyuncu Spartak’a satılırken “Geri alma opsiyonu” ile satılmış. Yanılıyor olabilirim ama “geri alma opsiyonlu satış”ı ilk kez duyuyorum. Aradan 3 yıl gecti, Emenike dondu. Her yıl donmesi gundeme geldi ama bu yıl sonuclanabildi. F.Bahce’ye hayırlı olsun. Aziz Yılmaz’ı tanımıyorum. Şahsen hic goruşmedim ve kendisinin tavrı ve tarzını da hic beğenmiyorum. “Aziz Yıldırım hic iyi bir iş yapmadıysa da Aziz Yılmaz’ı kulupten uzaklaştırmakla doğru bir iş yapmıştır” şeklindeki yazım da arşivlerde durur. Lukovcan’ı tesislerde silahla kovalayan; kulup binası altında neredeyse kumarhane işletme boyutuna gelen; 3 Temmuz’da Aziz Yıldırım değil; F.Bahce duşmanları ile yanyana gelen biridir bana gore. Ancak uzun zamandır konuşulan, kulaktan kulağa fısıldanan, camiada cok kişinin haberdar olduğu soylenen bir iddiayı yeniden ve acıkca dile getiren isim yine Aziz Yılmaz olduğu icin bu satırlarda kendine yer buldu. Aziz Yılmaz Twitter’daki hesabından Emenike’nin bonservisinin aslında Ali Yıldırım’da olduğunu; Moskova’ya satış sırasında da paranın Ali Yıldırım’ın hesabından cıktığını iddia etti. Bu soylenti nicedir konuşulur. Denir ki; Emenike’yi alan Spartak Moskova 10 milyon Euro vermedi. Parayı Ali Yıldırım, Moskova kulubune gonderdi. Sonra Emenike Moskova’ya gitti. Emenike geri donduğunde Moskova’ya kendi cebinden para odeyen Ali Yıldırım’ın hesabı da kapatılacak. Neredeyse 2 yıldır konuşulan ama acıkca ortaya dokulmeyen, ete kemiğe burundurelemeyen bu iddiayı ilk kez adıyla sanıyla Aziz Yılmaz gundeme getirince bana da yazması duştu. Eğer iddialar doğru ise de bana gore satış konusunda bir sorun yok. Emenike gitmek istiyor ama F.Bahce 9 milyon Euro’luk taahhute girmiş. Kimse bu oyuncuya 9 milyon Euro vermiyor. Kulup zarar edeceğine Ali Yıldırım sorumluluk alıp Moskova kulubuyle ilişkisini kullanarak Spartak’a Emenike parasını gonderiyor (Tamamını mı bir kısmını mı bilen yok). Şartlar duzelip Emenike beraat edince de geri alınmak uzere sozleşmeye madde konur: “Emenike F.Bahce’ye geri alınacaktır...” Bana gore eğer tum bu soylentiler gercek bile olsa Ali Yıldırım doğru bir yoneticilik yapmıştır. Kulup 9 milyon Euro zarara uğrayacağına cebinden para vermiş ve hem kulubun bilancosunu kurtarmış hem de oyuncunun isteği yerine getirilmiştir. Şeffaflık ve etik tartışmalar yapılabilir elbette ama bana gore o konjonkturde Yıldırım yapması gerekeni yapmıştır. Emenike’nin Spartak’a transferi hulle midir; bonservisi gercekten Ali Yıldırım’da mıdır bilmiyorum. Ama Aykut Kocaman’ın dediği gibi gerceklerin bir gun ortaya cıkmak gibi kotu bir huyu vardır. Eğer doğru ise 13 milyon Euro’luk geri alış surecinin daha cok irdelenmesi gerekebilir." SPOR X
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Emanuel Emenike'nin bonservisi kimde ?