Fenerbahce'deki gunlerini Hurriyet'e anlatan Reto Ziegler: "Dunya'da koca bir stadın tribunlerini kadın ve cocuklarla dolduracak başka bir kulup yoktur" dedi. Fenerbahce tarihine bakınca bir cok yabancı futbolcu gelip, gecti... Coğu iz bıraktı, coğunun adı bile hatırlanmıyor... Kimi efsane oldu, kimi attığı bir golle, kimi karakteriyle, kimi akıttığı kanıyla, teriyle ve gozyaşlarıyla sarı lacivertli gonullerde taht kurdu... Onlardan biri de taraftar uzerinde bambaşka etki bırakan Reto Ziegler’di... İsvicreli belki bir yıldız değildi ama gorevini yapan bir savunma oyuncusu olarak ozellikle efsane Lefter’in cenazesindeki goruntusu, Galatasaray derbisi ardından kacan şampiyonluk sonrası akıttığı gozyaşları ve kulube duyduğu aidiyet duygusuyla unutulmazlar arasına girdi... Artık Sion forması ile boy gosteren Reto Ziegler ile buluştuk. 1.5 yıl oynadığı Fenerbahce’yi konuştuk... “TRiBUNLERE CAĞRILMAYI OZLEDiM” Fenerbahce'ye farklı bir surecte geldim. Zor bir donemdi. Biz o gunlerde sadece futbol mucadelesi vermedik. Kulubun adı icin cok farklı bir mucadele ortaya koyduk. Sadece futbol anlamında değil, her alanda kulubun arması icin ismi icin mucadele etmemiz gerekiyordu. Fenerbahce o duruma duşmeyi haketmemişti. İstanbul’a ayak bastığımda insanlar havaalanında “Ziegler seni seviyoruz” diye bağırıyordu. Oysa daha bir dakika bile oynamamıştım. O gece, Volkan Demirel ve Yobo’nun olduğu bir yemeğe gittim. O gun kendimi Fenerbahce ailesinin bir parcası olarak hissettim. Orada oldukca samimi bir ortam vardı. Maclardan once tribune cağrılıyorduk. Bir o tarafa, bir diğer tribune. Beni en cok mutlu eden şeylerden biri buydu. O anı hÂl cok ozluyorum. "YAPTIKLARI TEZAHURATLAR ERKEKLERİ ARATMADI" Bazı maclarda Kadıkoy’de sadece kadınlar ve cocuklar tribunlerde oluyordu. Sadece benim icin değil tum takım icin cok ozel ve onemli anlardı o anlar. 90 dakika oncesi sahaya ısınmak icin cıkıp, tribunlere gidip onlara cicek uzattığımızda parfum kokuları burnumuza geliyordu. Cok az kişi bu duyguyu yaşayabilir. Dunya’da 55 bin kişilik bir stadı kadınlarla doldurabilecek başka bir kulup daha yoktur. Ozetle, kadınları ve parfum kokusunu unutmayacağım. Kadın taraftarların cıkardıkları seslere gelince... Bu herkes icin buyuk bir surpriz oldu. Erkekler gibi butun tezahuratları biliyorlardı. Bir dakika bile susmadılar. BELKİ TURKİYE'YE BİR GUN YİNE DONEBİLİRİM Hem oyuncu olarak hem de ileride belki de yonetici ya da teknik adam olarak Turkiye’de olabilirim. Şu an yılbaşı dolayısıyla, turist olarak ulkenizdeyim. Arkadaşlarımı ve Turkiye’yi nasıl sevdiğimin gostergesidir bu. Soğuk bir mevsim olmasına rağmen burada olmayı sectim. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Fenerbahçe
- Reto Ziegler: "Kulubun arması icin ismi icin mucadele etmemiz gerekiyordu"