s.a. arkadaşlar bugun aldığım bi uyarı mailini sizlerle paylaşıyorum.mailde verilen adrese girdiğinizde, Turkiyenin ABye girmeye değer olduğunu gostermek icin(!) herşeyi yapmayı kabul ettiğini soyluyor ve AyaSofya nın tekrar kilise yapılması icin en az 1 milyon imza toplayarak AB parlementosunu Turkiye'yi AyaSofya tekrar kilise yapılmadan AB ye almamak konusunda zorlamayı hedeflediklerini acıkca yazıyorlar.
sonra da 3. paragrafta "if you agree..click on your signature" yazan yerde eğer siz de bizim goruşumuzu kabul ediyorsanız mesajınızı gondermek icin imzanız yazan yeri tıklayın yazıyor.
ben de altta belirtilen kabul etmiyorum mesajını gonderdim. ancak sitede yazılanlardan anladığım kabul etmeme seceneği acmamışlar,yani protesto mesajlarımızı da kabul etme imzası diye sayabilirler.
"kabul ediyorsanız mesajınızı gondermek icin imzanız yazan yeri tıklayın" diyerek mesajınızın iceriğine bakmadan1 milyon sayısına ulaşmayı hedefliyor olabilirler.
neyse aldığım mail şoyle:

---
Italya'da Bir Internet Sitesi, Ayasofya'nIn Kilise olmasIna destek olun kampanyasI acmIş bulunmaktadIr! Sitenin amacI, Avrupa Birliği Muzakere surecinde olan ulkemizin onune, şayet 1 milyon destek mesajI alabildikleri takdirde Avrupa Parlementosunun, Ayasofya'yI Kilise olmasI yonunde Muzakere Surecinde bir on koşul olarak Turkiye’nin onune getirme duşuncesinden kaynaklanmaktadIr.

Halbuki, biz biliyoruz ki, Ayasofya Fatih Sultan Mehmet tarafIndan parayla SatIn alInmIş, bugun itibari ile Resmi Tapusu Fatih Sultan Mehmet VakfIna ait olan bir YapIttIr. NasIl ki, bugun AvrupanIn değişik ulkelerinde, Kiliseler satIlmakta ve bazI muslumanlar oralarI satIn alarak Mescid / Cami haline cevirmekte ise, Ayasofya Camiside, Donemin şartlarIna uygun bir şekilde Maddi karşIlIğI verilerek satIn alInmIştIr.

DinlerarasI Diyalog faaliyetlerine onculuk yapan Gazeteler ve Yazarlar VakfI, konunun hassasiyeti uzerine, diğer Ruhanilere bu konu hakkIndaki rahatsIzlIğImIzI iletmiştir. Diyalog faaliyetlerinde bulunmuş olmamIz, butur yanlIş uygulamalara tepki vermememizi gerektirmez!

Bu acIdan bu ankete katIlIp 'MENFI' yorumlarInIzI vakit gecirmeden
YazmanIzI istirham ediyoruz.

Internet Sitesi:
www.hagiasophiablog.com

Siteye girince, ortalarda goze carpan beyaz bir yazI ile ' click on 'Your Signature' tIklayIn!

şu şekilde dolduralIm (ingilizce) :

Tittle kIsmIna: I dont accept (kabul etmiyorum)
First Name: (Isminizi yazIn)
Last Name: (Soyisminizi yazIn)
Email: (Email adresiniz yazIn)
Country: (Ulkenizi yazIn - Turkiyeden olanmlar - 'Turkey ' yazsIn)

What we need this time on the World is peace and not war, so the suggestions should be on this way! As a moslem, i have to take on the peace side! So is my answer is, not to accept that Hagia Sophia should be reverted to a church

(Gunumuz dunyasInda BarIşa ihtiyac duyulmaktadIr, yoksa savaşa değil, bu acIdan karalarImIzda bu istikamette olmalIdIr. Bir musluman olarak,barIş tarafInda yer almalIyIm. Bu acIdan, AyasofyanIn Kilise şekline almasInI kabul etmiyorum!)

Submit tuşuna basInIz!
---