[img]http://img170.**************/img170/2686/fbgs5yw.jpg[/img] Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde gercekleştirilen ve 5 saat suren Yonetim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir acıklama yapıldı. Yonetim kurulundan yapılan acıklamada, futbol disiplin talimatında değişikliğe gidildiği bildirildi. Federasyon, ''Cirkin, kotu tezahurat ve davranışlar'' ile ''Musabaka sonucunu etkileme'' maddelerini, sert yaptırımlar getirerek yeniden oluşturdu. Buna gore, futbol musabakalarında cirkin ve kotu tezahurat yapılması ve davranışlarda bulunulması halinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ilgili kulube ilk ihlal icin 10 ila 250 bin YTL arası para cezası verecek. İhlalin bir başka musabakada tekrarlanması halinde bu ceza, 25 ila 500 bin YTL arasında olacak. Bu konuda ihlalin ucuncu defa tekrarlanması halinde ise kulubun mevcut puanlarından 3'u silinecek. Bundan sonra yapılacak her ihlalde puan indirimi devam edecek. -IRKCILIĞA KARŞI SERT ONLEMLER- Yonetim kurulu ayrıca, maclarda yaşanacak ırkcı hareketlere karşı da sert onlemler aldı. Buna gore, ırkcılığa ilişkin eylemlerde ilk ihlalde 3, ikincisinde 6 puan silinecek. Kulup, ucuncu ihlalde ise bir alt lige duşurulecek. Futbol Federasyonu bunyesinde ayrıca oluşturulacak bir birim, bu madde kapsamına giren ihlalleri yerinde izleyecek. Gerekli gorduğunde ihlale ilişkin goruntuleri inceleyecek, re'sen hareket edip dosyayı oluşturup, disiplin kuruluna sevk edecek. -2 YILLIK ZAMAN AŞIMI KALKTI- Federasyon yonetim kurulu, halen yururlukte olan Disiplin Talimatı'nın ''Hileli ve danışıklı futbol musabakası'' başlıklı 35. maddesi ile ''Sair hallerde menfaat'' başlıklı 36. maddesini de tek bir başlık altında toplanmasını kararlaştırdı. ''Musabaka sonucunu etkileme'' başlıklı madde, her turlu şikeyi yapan, yaptıran, bunlara aracı olan ya da bu tur eylemlere teşebbus eden kişi ve kurumlar ile teşvik primine karışanları eşit ve ağır bir şekilde cezalandırmayı ongoruyor. Ayrıca halen yururlukte olan 2 yıllık soruşturma zaman aşımı suresi de ortadan kaldırıldı. Madde gereğince ihlal yapan kişiler 6 aydan 2 yıla musabakalardan men cezasıyla cezalandırılacak. Kulupler ise bir alt lige duşme cezası alacak. Şike veya teşvik bulgusunun, takip eden sezonlarda ortaya cıkması halinde ise ilgili kulube sadece puan silme cezası uygulanacak. -SAMSUNSPOR-ANKARAGUCU MACI İNCELENECEK- Futbol Federasyonu yonetim kurulu, şike iddialarını soruşturmak uzere yeni bir kurul oluşturdu. Bu kurul, federasyonun yonetim kurulunun re'sen verdiği kararla Samsunspor-Ankaragucu macını inceleyecek. Ayrıca aynı kurul, Malatyaspor'un başvurusu uzerine Gaziantepspor-Malatyaspor macında Malatyasporlu futbolcular Senkerik, Zdenek, Jiri Homola, Jiri Matek'e yonelik Denizlispor lehine danışıklı oynadıkları yonundeki iddiaları da araştıracak. Bu arada, daha once oluşturulan ve Caykur Rizespor-Denizlispor macını inceleyen kurul, federasyon yonetim kuruluna hazırladığı raporu iletti. Yonetim kurulu da rapordaki soz konusu macta ''Şike bulgusuna rastlanmamıştır'' goruşu doğrultusunda karar verdi. Ote yandan, Futbol Federasyonu eski başkanı emekli orgeneral Yılmaz Tokatlı başkanlığındaki inceleme komisyonun diğer uyeleri de belli oldu. Komisyonda Tokatlı ile birlikte Ankara Barosu eski başkanı Avukat Semih Guner ve Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi Ceza ve Ceza Usul Anabilim Dalı Başkanı Doc. Dr. Metin Feyzioğlu gorev yapacak. Toplantı sonrası basın mensuplarına acıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ozellikle kufur ile ilgili cezaların ağırlaştırılmış olması ile ilgili olarak, ''Artık maclarda kufur mu dinleyeceğiz, yoksa mac mı izleyeceğiz karar vereceğiz. Buna 'Dur' demek lazım. Kufre karşı olan herkesi destekliyoruz'' derken, ırkcılıkla ilgili olarak da ''FIFA'nın bize gondermiş olduğu bir maddedir. Olduğu gibi biz de talimatlarımıza ekledik'' diye konuştu. kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=175885 __________________