Sportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın istifa kararının ardından Can Bartu Tesisleri’ne gelen Başkanımız Aziz Yıldırım, yapılan goruşme sonrasında Fenerbahce Televizyonu’na şu acıklamalarda bulundu: "Uzucu saatler yaşadık ama problem yok. Oyucular da gereken acıklamayı yapacak. Benim bu akşam Şansal Bey ile konuşmamdan dolayı, taraftarları kastederek ’onlar ne yaptılar’ şeklinde.. Boyle bir şey soylemedim. O soylediğim; belli bir grup icindi. 9 puan gerinden gelip de şampiyon olduğumuz zaman da, eğer bir mac kaybetseydik hem hocanın, hem de benim aleyhime bağıracaklardı. Ben burada değilken de, bakın bunu belirtiyorum, butun Fenerbahcelilerin katıldıkları organizasyonlara katılmayan, bu organizasyonları protesto etmeye calışan bir grup var tribunde. Ben onların da kimler olduğunu biliyorum. Benim bu sozum onlar icindi. Yine de soyluyorum: onlar da ya Fenerbahceliliklerini kara gunde gosterecekler ya da Fenerbahceli olmadıkları icin ayrışıma uğrayacaklar. Bunu soyledim ve bunu da buradan tekrar ediyorum. Butun Fenerbahcelilere, bu grubu protesto edenlere ve dışarıdaki milyonlarca, o surec icerisinde bize destek olanlara, yonetime destek olanlara, sporculara hocaya destek olan insanlara da canı gonulden teşekkur ediyorum." Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yonetim Kurulu Uyelerimizin, Can Bartu Tesisleri’nde Sportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ve futbol takımımızla yapılan goruşme sonrası Kaptanlar Volkan Demirel, Gokhan Gonul, Selcuk Şahin ve Joseph Yobo FB TV canlı yayınına şu acıklamalarda bulundular: Volkan Demirel: "Zor sureclerde en iyi duruşu hocamız sergiledi" "3-4 saattir bir caba icerisindeyiz. Hocamızın istifa kararı vardı ama biz oyuncular olarak hocamızın yanımızda olmasını istedik. Suclanması gereken biri varsa biz futbolcularız. İceride de gereken konuşmaları yaptık. Konuşarak neler yapabileceğimizi paylaştık. Artık sahaya yansıtmanın zamanı geldi ve geciyor. Ama bunun hocamızla alakası yoktu. Biz futbolcular olarak da gerekli sorumlulukları alacağız. Biz gurur duyulacak bir Fenerbahce’yi sahaya yansıtacağız. Birlikteliğimizi ortaya koyarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Butun herkesin Aykut Hocaya inancı sonsuzdur. Zor sureclerden gectik ve en iyi duruşu gosteren hocamızdır. Ona layık olmaya calışacağız. Şimdi istifasını istemek buyuk bir yanlıştır. O bıraktığı taktirde daha kotu olacağız. Bırakmasını istemiyoruz. Ona guvenelim ve inanalım. İnşallah devam edecek." Gokhan Gonul: "Hocamıza soz verdik" "Volkan, kalbimizden gecenleri dile getirdi. Hocamız kararlıydı. Ama butun futbolcularımız ve yoneticilerimiz Tesislere geldi. Bu takımı, bu duruma getiren bizleriz. Bir tarafın kanı akacaksa bu hoca olmamalı. Suc bizde ve duzelteceğiz. Hocamızla da bunu konuştuk. Başarısızlık varsa bizler sebebiz. Verdiğimiz sozlerle Hocamızı kararından vazgecirmeye calıştık. Onemli olan birliktelik ve beraberliktir. Fenerbahce icin bir milat olacak. İnşallah guzel gunler olacak." Selcuk Şahin: "En sucsuz insan Aykut Kocamandır" "Aslında daha iyi bir hava oluştu. İstemediğimiz olaylar oldu. Duşunmediğimiz bir şekilde mac gelişti ve ardından istifa haberi vardı. Hepimiz tesise geldik. Her oyuncu burada hocamızın yanında oldu. Bu onemli bir şey. Hoca dik bir duruş sergiledi. Cok ısrar ettik. Bir cok sıkıntının icinde kazanmayı başaran birinin istifasını istemek bana uzucu geliyor. Biz bu durumda yanında olmak istedik. Kendisi de uzgun. Başkanımız da geldi ve bir konuşma yaptı. Hocamız kararını geri alabilir. En sucsuz insan Aykut Kocaman. Bizim saha icindeki tavrımıza gore taraftar tepki gosterebilir. Ama kotu bir seviyede değiliz. Karamsar bir tablo yok. Bu nedenle yolumuza devam etmemiz gerektiğini duşunuyorum. Buyuk bir şekilde ikinci yarı hazırlıklarına başlayacağız." Joseph Yobo: "Biz bir aileyiz" "Bugun hem kulubumuz, hem de taraftarımız icin sıkıntılı bir gun. Bugun boyle bir şey icin burada olmak uzucu. Ve en uzucusu de hocamızın bizleri bıraktığını soylemesi oldu. Hocadır, bizler hepimiz tecrubeli oyuncularız. Sorumluluk alması gereken oyuncularız. Mactan once neler olabileceğini, nasıl bir rakiple oynayacağımızı gosterdi ve biz de bu talimatları yerine getirmedik. Biz bu durumla daha once de karşılaştık ve şampiyonluğa kadar gittik. Biz hocamızın arkasındayız ve futbolcular olarak daha iyisini yapmalıyız. Mağlubiyetin sorumluluğunu biz futbolcular olarak alıyoruz ve taraftardan da ozur dileriz. Kaptanlarımız soyledi suclu varsa futbolculardır. Ama bugun daha guclu ve kuvvetli olacağız. Bu bizim icin donum noktasıdır. Daha guclu bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu durumla daha cok mucadele edeceğiz. Lig devam ediyor. Turkiye Kupası ve UEFA Kupası devam ediyoruz. Boyle bir gunu yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. Biz bunlardan ders cıkarıp, guclu bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Başkanımıza da teşekkurler geldi ve konuştu. Biz bir aileyiz o ayrılırsa daha da kotu olacağız. Bu ailenin dağılmayıp, birlik ve beraberlik icinde yaşaması gerektiğini duşunuyorum." fenerbahce.org __________________