Yabancı statusu yeni sezonda değişmeyecek
Fenerbahçe0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Yabancı statusu yeni sezonda değişmeyecek
-
13-10-2019, 23:27:26Kayıtlı ÜyeTurkiye Futbol Federasyonu Belarus'un başkenti Minsk'te yaptığı toplantıda Turkcell Super Lig'de yabancı statusundeki oyuncular icin uygulanmakta olan 6+2 sisteminin 2008-2009 sezonunda da devam etmesini karara bağladı. FIFA'nın 5+6 sistemiyle ilgili calışmalarını yakından takip eden Yonetim Kurulu, yabancı statusundeki oyuncularla ilgili olarak, 2009-2010 sezonundan itibaren kalitenin artırılmasına yonelik yeni bir duzenlemeye gidilmesini de kararlaştırdı. Yonetim Kurulu bu duzenlemeye gidilirken, Turk futbolunun yararına olacak daha verimli oyuncu secimleri yapılmasının temel ilke olacağını ve bu belirlenirken futbolun paydaşları ile kuluplerin goruşlerine de başvurulacağını belirtti. Yonetim Kurulu toplantısının oğleden sonraki bolumunde, ayrıca Bank Asya 1. Ligi'nde, Turkcell Super Lig'den duşen kuluplerin kadrolarında yabancı statusunde oyuncu bulundurulması nedeniyle haksız bir rekabetin oluştuğu goruşune varan Yonetim Kurulu, bunun onune gecilebilmesi icin, bu ligde yabancı oyuncu transferine izin verecek bir calışmanın başlatılmasına kararlaştırdı. Kulup temsilcileri ve TFF'nin ilgili kurullarının da goruşleri alındıktan sonra, Bank Asya 1. Ligi'ndeki kuluplerin 21 yaş altında yabancı oyuncu transfer edebilmesi icin yapılacak calışmanın sonucları Yonetim Kurulu tarafından değerlendirilecek. fenerbahce.org.tr __________________