Sportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, 2.golu bulduktan sonra oyunun biraz daha rahat bir gectiğini belirterek, "Top oyuna girdikten sonra neler olacağını goreceğimizi konuşmuştuk. Eğer rakibi duşurecek 2. golu bulamazsanız zor oluyor. 2. golden sonra oyun bizim icin rahat bir hale geldi" dedi. Macın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Sportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Goztepe iyi bir takım ve hızlı oyuncuları var. Genc ve one doğru koşan bir rakip. Bu fırsatı vermemeliydik ve ozellikle ilk yarı bunu vermedik. Oyun kontrolu acısından ilk yarı cok iyi gozukuyordu ama ilk yarının sonlarında sert kontra ataklar da yedik. One gecmek bu maclarda zor ama one gecmek yetmiyor. Eğer rakibi duşurecek 2. golu bulamazsanız zor oluyor. 2. golden sonra oyun bizim icin rahat bir hale geldi. Goztepe’ye de başarılar diliyorum"acıklamasını yaptı. Aykut Hoca, Galatasaray ve Beşiktaş’ın elendikleri hatırlatılarak yoneltilen soruya verdiği yanıtta, ’’Rakiplerimizle ilgili direkt yorum yapmak doğru değil. Bence 8 tane bizim de icinde bulunduğumuz guclu takım, kupayı cok isteyen takım buluşacak. İkiye bolunecekler, 4’erli gruplarda kupayı kazanmak icin 8 tane arzulu takım olacak. Diğer birkac tane daha takımın elenmesinin bu anlamda cok buyuk onemi olduğunu duşunmuyorum. Burada 8 tane cok istekli takım olacak’’ ifadelerini kullandı. Turkiye Kupası’nda oynadığımız macların, hafta sonu oynayacağımız Galatasaray karşılaşmasına olumlu ya da olumsuz bir etki yapmayacağını da dile getiren Kocaman, "Ne bu macın bize, ne de Galatasaray’ın oynadığı macın onlara olumlu veya olumsuz etkisi olmayacak. Herşey kendi yorungesinde devam edecek. Ne bir şey kazandıracak bunlar ne de kaybettirecek" diye konuştu. Sezer Ozturk’un bu sezon Fenerbahce formasıyla 9 resmi maca cıktığı ve 5 gol atıp 3 asist yaptığı hatırlatılarak yoneltilen ’’Ofansif orta saha animasyonu anlamında kafanızdaki isim, bu istatistikler eşliğinde de duşunulebilir, Sezer Ozturk mu, Cristian mı?"şeklindeki soruya Kocaman, şoyle yanıt verdi: "Fark ettiğim şeylerden birisi, Cristian’ın pozisyonuyla ilgili sanki şoyle değerlendirmeler oluyor; Forvet arkası oynuyor, verimlilik sıkıntısı var gibi gorunuyor. Orada oynayan Cristian’ın gorevi bu değil. Asli gorevini de son derece iyi yapıyor. Rakibe baskısı son derece iyi gorunuyor. Bunları cok daha iyiye doğru goturebilir. Bunları da cok ozveriyle yapıyor. Biz onu orada 3. bir orta saha oyuncusu olarak değerlendirmeye calışıyoruz. Cristian’ın asli gorevi, Mehmet Topal ve Meireles ile birlikte oyunun butun safhalarında aktorlerden birisi olması. Gol ve pasları işin kreması. Ondan bu anlamda beklentim bu değil. Ofansif anlamda duşunulurse eğer hic tartışmasız, sadece yarattığı skorla alakalı değil, oyunculuk capıyla ilgili olarak da, Sezer bu anlamda tabii ki bir adım daha onde.’’ Alex de Souza’nın 8 yıl forvet arkası pozisyonda forma giydiğini hatırlatan Sportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, ’’Butun takım tamamen ve tamamen onun etrafında donen bir haldeydi. Boyle bir ayrılıktan sonra bu oyuncunun yerini bir anda doldurmak, donuşum cok kolay değil. Bunu zaman zaman 3. orta alan oyuncusuyla, zaman zaman oyunumuzun icinde ihtiyac olduğunda Sezer gibi ofansif bir orta alan oyuncusuyla doldurmaya calışıyoruz. Bu donemi geciş donemi olarak goruyorum. Nereye doğru evrileceğini acıkcası ben de şu anda kestiremiyorum’’ şeklinde konuştu. Recep Niyaz’ın golden sonra sevincini kendisiyle paylaştığının ifade edilmesi uzerine de Aykut Kocaman ’’Her şeyin doğru ve duşunduğumuz şekilde gelişeceğine inanarak, ’attığı ilk gol hayırlı olsun’ diyorum. Cok goller atacağını duşunuyorum. Hayatta belki de en iyi yaptığı iş olarak gorunuyor topu filelere gondermek. Bunu Fenerbahce seyircisine cok yaşatacağını duşunuyorum’’ diye konuştu. Son olarak Galatasaray derbisini yonetecek Halis Ozkahya ile ilgili duşunceleri sorulan Aykut Hoca, "Herhangi bir zamanda mac oncesi hakem konusuyla muhattap olmadım. Dolayısıyla oyunu seyredeceğiz. Ben ona hakem şansı diliyorum. Oncesinde konuşmak yanlış olur" ifadelerini kullandı. Resmi site
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aykut Kocaman: “Oyunda kontrolu sağlayan taraftık”