Veli Kavlak'ın derbide kırmızı kart goren Meireles icin kullandığı "Hareket kasti değildi" acıklamasına Portekizli'den teşekkur geldi. Gectiğimiz hafta sonunda oynanan Fenerbahce-Beşiktaş derbisinin 30. dakikasında Veli 'nin baldırına basan ve bunun sonucunda kırmızı kartla oyun dışında kalan Meireles mac sonunda buyuk eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak derbiden bir gun sonra Beşiktaşlı Veli Kavlak "Hakemin kırmızı kart vereceğini sanmıyordum. Zaten Meireles ayağını hemen cekti. Bilerek yapılan bir hareket değildi. Topa mudahalede biraz gec kaldı. Bunlar futbolda olabiliyor. Orada topa kaydım. O topa vuracakken ben dokundum. O da ayağını cekemedi. Ama bastıktan sonra hemen cektiğini hissettim. Ben yerdeydim. Sarı kart goreceğini zannettim. Herkes bana 'kırmızı kart gordu' dedi. Şaşırdım" ifadelerini kullanmıştı. Veli'nin bu flaş soylemleri gundeme bomba gibi duşmuştu. "KASTİ YAPMADIĞIMIN KANITI" Portekizli oyuncu Veli'nin bu acıklamalarından dolayı oldukca memnun kaldı. Meireles’in yakın cevresine "Veli'nin bu acıklamaları yaptığı icin cok memnun kaldım. Eğer Veli konuşmasa ve gercekleri anlatmazsa ben yine herkesin gozunde suclu olacaktım. Ama Veli'nin yaptığı soylemler benim o hareketi kasti bir şekilde yapmadığımın en guzel kanıtı oldu. Veli'yi bu acıklamalarından dolayı takdir ediyorum. Ona muteşekkurim" dediği oğrenildi. "SEN BİZE LAZIMSIN" Ote yandan Fenerbahce Teknik Direktoru Ersun Yanal onceki gun yapılan idmanda Meireles ile kısa goruşme yapmıştı. Bu goruşmede başarılı calıştırıcının Portekizli oyuncusuna "Uzulme. Sen bize lazımsın. Calışmana aynen devam et" dediği oğrenildi. Hocasının bu soylemleri karşısında Meireles'in de oldukca morallendiği bildirildi. __________________