Macın skoruna ilaveten bugunku maclar cok buyuk onem kazandı. Galatasaray ve Başakşehir kazandığı takdirde puan farkları ciddi şekilde acılacak. Haftaya da Başakşehir'e gidecek Fenerbahce. Başakşehir'in 1-0 kazanması 10 puan fark demek... Liglerin ikinci yarısı başlamadan 10 gun once Umit Ozat'ı gordum, cay kahve ictik. "Kume duşme adayısınız" dedim, Umit de "Yok hocam, cok enteresan oyuncular aldık. İkinci yarıda daha iyi oluruz" dedi. Dun iyi mi oynadılar, hayır ama belli bir kapasiteye ulaştılar. İkinci yarıda 4'lu savunmaya donunce daha organize oldular. Genclerbirliği duran toplarda cok fazla pozisyon vermiyor. Oylesi bir hakem hatası oluyor ki mac bir anda 11'e 10 olacakken avantajına donuyor. Sonra Fenerbahce klasik, sacma sapan gollerinden yiyor. Daha tuhaf bir şekilde normal pozisyonları atamayıp iki tane kontradan buluyor, sonra yine sacma bir gol... Futbolcular son dakikalarda garip bir psikolojiye giriyor. Şuursuz bir baskı, şişirme falan var ama cok iyi başlayıp kotuye gitti Fenerbahce. Hakem Mete Kalkavan macın genelinde hatadan etkilenmeyip fena yonetmedi ama o hata etkiledi dunku 90 dakikayı... Cok iştahla bir yemeğe başlıyorsunuz, harika bir yemek... Oyle bir tatlı getiriyorlar ki masaya; butun ağzınızın tadı kacıyor. Aykut hocanın hafta icindeki acıklaması mental bakımdan bir şeyler gosteriyordu. Sadece hakemler acısından soylemedi onu. Dunya futbol tarihinde bu kadar hata yapan bir takım yoktur. Artık bir algı var, "Fenerbahce kotu oynuyor" diye... Sarı-lacivertli takım, ilk yarıda muhteşem top oynadı.Ust uste yaşanan puan kayıplarına rağmen Fenerbahce'nin şampiyonluk şansı hala var... Aykut Kocaman pozisyon kaymaları, laktak testleri falan yetmez, yeni bir taktik idman onerim var. Haftada 2 gun kendi kalesine gol atma, bireysel hata yapma idmanı yaptırsın. O zaman dahi bu kadarını yapamazlar. 22 macta, yuzde 80'inde boyle gol yiyin deseniz beceremezsiniz. İyi de oynasa kotu de oynasa ligin en cok beraberlik alan takımı.. Kayseri macı, bu mac... Kurtarılan değil, kaybedilen puanlar. Atılan gol sayısı 39. Bu fena değil ama ben futbol hayatım boyunca bu kadar sakarca gol yiyen bir takım gormedim. Ben bunu bir mazeret olarak asla soylemiyorum. Hata yapmayanın ağzını kırıyorlar! Dirar sen oyle bir koşu yap ki, kademeye gir, kaleye doğru vur. Volkan sen de acıl desen bunu yapamazlar. İnanılmaz... Fenerbahce'de sanki hata yapmayanın ağzını burnunu kırıyorlar. Cok tuhaf bir durum... Bir de hakemlerle ilgili konuşmak istiyorum. Ali Palabıyık iptal ettiği Negredo golunden sonra 4 hafta ceza aldı. 3 kırmızı kart cıkarmadığı Trabzonspor-Fenerbahce macında 8.4 puan aldı. Hakemler cin gibidir. Buna dikkat etmiyorlar mı sanıyorsunuz. İnternethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Şampiyonluk şansı var (FBU)