Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
Kaynak : Resmi Site __________________
Aykut Kocaman; ''Artık futbola adım atıyoruz''
Fenerbahçe0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aykut Kocaman; ''Artık futbola adım atıyoruz''
-
13-10-2019, 22:59:08Kayıtlı ÜyeSportif Direktor ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Bruksel’deki turnuvayla birlikte futbol dışı gundemden futbolun icine doğru adım atacaklarını soyledi. Kocaman, turnuvada guclerini test edeceklerini de belirtti. Aykut Kocaman ve Senegalli oyuncumuz Issiar Dia, 3’lu Turnuva oncesi, Takımımızın konakladığı otelde bir basın toplantısı duzenledi. Konuşmalarına Dia ile ilgili duşuncelerini aktararak başlayan Aykut Kocaman, "Dia, sezon başı hazırlığı yapmadı. Takımlarımızın oyunları onemli. Bizde bireysellik one cıkıyor. Dia gibi, Stoch gibi oyunculara fazla yuk biniyor, daha fazla yuk alıyorlar. Bu anlar da sakatlıkları yoğunlaşıyor. Dia, sprinter bir oyuncu. Surekli top taşıma durumu sakatlığı artıran etkenlerdendir. Dia ve Stoch, geldikleri takımlarda ilerideki uc oyuncudan birisi olarak oynuyorlardı. Kendi beklerinden sorumlu olarak belli bir kulvarda oynuyorlardı" diye konuştu. Gucumuzu test edeceğiz Turnuvayla ilgili olarak ise Kocaman, "Bir onceki sezon Trabzonspor macıyla şampiyonluğu yitirmiştik, son hafta. Son derece sorunlu gecen bir yaz sezonundan sonra goreve ben getirilmiştim. Kamp verimli gecmemişti. Ama gecen sezon Belcika’da başlayıp, Sivas’ta başarılı bir şekilde sezonu bitirdik. Yine Belcika’ya geldik. İki değerli rakiple karşılaşacağız. Futbol dışı gundemden futbolun icine doğru adım atacağız artık. Pek cok oyuncumuzu getiremedik. Ufak tefek sakatlıkları olan oyuncularımızın dışındaki bir kadro ile yavaş yavaş futbol sahasındaki gucumuzu test etmeye calışacağız. Umarım sağlıklı ve başarılı bir sezonun başlangıcı olur" dedi. Futbolun dışında her şey vardı Transfer konusunda ise Kocaman, "Ozellikle gecen hafta başından bugune kadar gecen surec, futbolun dışındaki her şeyin icinde olduğu bir surecti. Aklımızda ne transfer adına ne de futbol adına bir şey yoktu. Ama artık futbolun icine giriyoruz Transfer ile ilgili calışmalarımız da başlayacak. Takviye yapmamız gerektiği aşikar. Nasıl bir takviye yapmamız gerektiğini donunce ayrıntılı bicimde şekillendireceğiz. Nitelik olarak değil sayısal olarak da transfere ihtiyacımız var" diye konuştu. Lige kadar odaklanmamızı tamamlayacağız Kocaman onlerindeki program hakkında ise "Şu an icin toparlandık demek doğru olmaz. Tamamen futbolun icine odaklanmaya başlayacağız. Cok tecrubeli oyunculara sahibim. Neyin ne demek olduğunu onlar en az benim kadar biliyorlar. İstanbul’a dondukten sonra once Super Kupa, arkasından da ligin acılış macına kadar odaklanmamızı tamamlayacağız" diye konuştu. Yobo konusunda fikrim değişmedi Kocaman, Joseph Yobo ile ilgili olarak ise "Yobo ile ilgili son konuşmayı medyadan oğrendim. Fikrinin değiştiğini basından oğrendim. Ancak gecen sefer soylediğimden farklı duşunmuyorum. Takımda olmasını istiyorum. Tek engel Everton değil, Yobo’nun da duşuncesinin değişmesi gerekecek. Yobo konusunda talebimiz olacak ama nasıl sonuclanacak ben de merak ediyorum" dedi. Amacımı istikrar ve ust duzey katkı Toplantıda acıklamalar yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Issiar Dia ise şunları soyledi: "Burada bulunmaktan, ozellikle de Fransızca konuşulan bir ortamda olmaktan mutluyum. Buraya, hazırlık doneminin bir parcası olan hazırlık maclarını oynamaya geldik. Oynayacağımız macların zorluk derecesi yuksek. Rakiplerimiz onemli takımlar. Bize, Şampiyonlar Ligi’ne hazırlık acısından yol gosteren, harita niteliğinde maclar olacak. İyi sonuc almak isteriz ve lige hazır bicimde girmek isteriz. Gecen sezon ozellikle transfer goruşmelerinin biraz uzaması, sonradan netleşmesi nedeniyle sezon başı hazırlıklarına katılamadım. Cok onemlidir sezon başı calışmaları. Sakatlık onleyici niteliği de vardır. Biraz uyum sorunu da yaşadım ama bunlar gecmişte kaldı. Amacım, bu sezon istikrarlı oynayıp ust duzeyde takımıma katkıda bulunmak. Sezon bittikten sonra teknik heyetimiz bize tatil icin antrenman programı verdi. Ben bunu harfiyen uyguladım. Kendimi bu nedenle şimdi iyi hissediyorum. Cok iyi bir takımımız var. Buyuk hedeflerimiz var, ben de bu hedeflerin bir parcası olmak istiyorum. Kolay sakatlandığım doğru değil. Şu anda takımı ve hocamızı tanıyorum, uyum surecini atlattığım bir donem yaşıyorum. Bu sezon cok farklı olacak. Ben kendimi geliştirmek icin caba harcıyorum. Beni yargılayacak hocamızdır. Santos ve Lugano ile ilgili duşuncelerim belli. Lugano gecen sezon ikinci yarıda bir mac oynamadı, Santos da bir mac dışında 90’ar dakika oynadı. Ayrılmalarını istemem. Oyuncu verme konusunda bir kademe daha dikkatli davranmamız gerekiyor. O duyguyu taraftarımıza yaşatmamalıyız. Sınırları aşan bir teklif gelirse o başka bir şey olur. O bolgede zaten cok eksiğimiz var. Orayı tamamlamaya calışıyoruz. Oyuncu kaybetmeyi duşunmuyoruz" Takımımız, TSİ 20.00’de başlayacak ve basına kapalı gercekleştirilecek antrenmanla turnuva oncesi hazırlıklarını tamamlayacak.