5 ekim 1991 galatasaray fenerbahce maci . Hakem : Ahmet Cakar, Tanju Fenerbahce de Burada ilginc olan olay ise kamereman ve spikerin faullerde bile sahaya girip rportaj yapması Fenerbhaceli bir oyuncu duşuruluyor ve faul veriliyor tam bu sırada spiker sahaya girerek yerde kıvranmakta olan Fenerbahceli futbolcuyla sorular soruyor; Evet nasıl oldu olay? Valla dumduz gidiyodum duşurduler http://www.youtube.com/watch?v=Oi357...erbahce%201991 konu ile ilgili bir analiz ; Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen T.H
Yalnız ilk futbolcunun donduğu anda kamerayı gormesi ve o anda caktırmadan bıyığını duzeltmesi ilgimi cekti.Kim o ? Ayrıca spikerin "Gel" demesi kahkaha atmama neden oldu. Spikere ne demeli,adam mac heyecanı icinde,o gitmiş "kazanma yuzdeniz" kac diyor.Adam oturupta 100 macta kac kere Galatasaray'ı yenerizi mi duşuncek ? Oyle salakca bir soru işte.Dumura uğradı ilk başta sonradan politik ve bir o kadar klasik bir laf etti. Sonradan Tanju cıkıyor sahneye,neye uğradığını şaşırarak.Kusurabakmayın,91 yılında 7 yaşındaydım,takım filan bilmezdim;ama Tanju'nun "Değerimi bilmediler " lafı nicin ? Spiker : Dışarıda bazı Fenerbahce'li taraftarlar Galatasaray'a gol atılmazsa Fenerbahce olunmaz diyor. ( Fenerbahce olmak ne demek ? ) Tanju: Katılıyorum..Dogru souloooo.Ama ben atmıştım onceden.(Parmaklarıyla sahayı gostererek) Bugunde atmak istiyorum..vıdı vıdı ( Ulen sanki boks macına cıkıyon) Sonrasında Galatasaray sahaya cıkıyor.Futbolcuların koşma stilleri,bir kapıcının bakkala koşma stili gibi.Tribunler ise harika,her zaman ki gibi. Mac başlayacak.Yazı tura geyiğini kazanan Galatasaray'ın kaptanı bir kaleyi secer.Sectiği anda arkasında o spiker pusu kurmuştur.Aniden kolundan tutup cevirerek: Spiker : "Nedeeen İsmail ? Neden bu taraf ? ( Bir an gozaltına alacak sandım ) Futbolcu: Kaleci oyle istiyo. ( İcinden gecen kufurleri soylemiyorum ) Sonrasında Spiker : evet Sayın Cicek ne diceksiniz zor mac( Ne ciceği lan ) Ahmet cakar : Her mac zordur,esasında kolaydır diyerekten kendiyle celişen biri olduğunu gosterir.( Bakın size i.bne desem;ama bakın demiyorum.) Ustteki orneği ligler başladığında bilimum spor kanallarında gorebilirsiniz. Mac başlar.Fenerbahce'li Umit boş alana doğru koşar bi anda kendisini yerde bulur.Bizim spiker elinde mikrofonuyla sahaya cıkar ve Umit'in yanına gelerek -Umit nedir problem -(mikrofona kafasını uzatarak) valla gorduğunuz gibi.uhu.bomboş gidiyordum arkadan vurdu yaa uhu Sonrasında spiker sahadan kovulur. Bu arada Fenerbahce'nin bariz bir penaltısı verilmez.İşte bu bariz penaltıyı vermeyen hakem,10-15 sene sonra tv'lerde hakemlerin yanlış kararlarında hakemlere laf atar.Ulan sen bi kendine bak herif,onları en iyi senin anlaman gerek.Yavaşlatılmış cekimde izlemek kolay tabi. Ve scoreboard'da dakikalar 22'yi gosterir.Tanju onunde kalan topu değerlendirir ve golu atar.O da artık bir Fenerbahce olmuştur.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- 5 ekim 1991 galatasaray fenerbahce maci(hakem: Ahmet Cakar)