Sakatlığımın ne durumda olduğunu hep biliyorduk. Aslında bazı maclarda oynamayabilirdim ama risk aldık. Şimdi Milli Takım arası var. Bu ara da iyi geldi acıkcası. Bursa macına buyuk ihtimalle yetişeceğim. Oğlumun hayatımdaki onemi cok fazla... Ben saha icinde lider yapılı olsam da, saha dışında evin lideri eşim... Saha icine donecek olursak, bu sezon fazlasıyla şampiyon olmuş takımdan emareler goruyorum. Bu sene ozellikle son 2 mac cok belirleyici oldu. Sezon başı itibariyle kolay şeyler yaşamadık. Bunları atlatmak gercekten cok kolay değildi. Nedense her seneye cok ciddi problemlerle başlıyoruz ama bunları atlatmayı başarabiliyoruz. Elimizden geldiğince saha icine konsantre olmaya calışıyoruz. Bizim ulkemizde herkes kendi evladının ustune fazla gelir. Biz kendi yetiştirdiğimiz evlatlarımıza sert tepkiler gostermeyi seviyoruz. İsmail hoca da bu tepkileri aldı ancak o bunları karşılayabilecek bir hoca. Teknik bilgisi cok yuksek bir isim. Mac taktiklerine, hatta antrenmanlara bile Aziz Yıldırım'ın karıştığı iddialarına sadece gulmek lazım. Bu tur iddialar sadece kulubu karıştırmak icin ortaya cıkıyor. Bunlara cevap vermeye tenezzul bile etmiyoruz. Herkesin Fenebrhace'nin geleceği icin cok onemli olan 1 milyon uye projesine destek olmaya cağrıyorum. Gelen eleştirlere, yaklaşık 7-8 senedir gulup geciyorum ancak benimd e bir ailem var. Annem, babam var. Ozel hayatımla ilgili, kişiliğimle ilgili kimsenin haddine değil aban karışmak ki, herkes sınıfta kalır tartışacak olursak... Ben sırtımı Allah'tan başka hicbir şeye dayamadım. Bir şeyleri doğru yaptığım icin hala bu takımdayım. Şunu ehrkes bilsin, futbol kuralları neyi gerektiriyorsa ben saha icinde onu yapıyorum. Allah'a şukur ben şu ana kadar kimseyi sakatlamadım. Kimse icin kotu bir niyetim yok. Saha icinde ne yaşarsak yaşayalım kimse icin kotu bir duşuncem yok. Ben de herkes gibi kendi doğru ve hatalarımla oleceğim. Ben saha icinde yaşananların orada kalma taraftarıyım . Gerektiğinde elimi bile sıkmadılar. Beni belki insan olarak bile gormedikleri icin elimi sıkmadılar belki ama herkes kendi ahlakını sergiler gun sonunda... Kufur konusunda da aynı... "Nasıl olsa Emre yapmıştır" dediler surekli... Emenike'yle antrenmanlarda konuşmadığım iddiaları da yalan. Bruno Alves icin de aynısını soyluyorlar... Onun yanına kırmızı kart gordukten sonra ben gittim. "Gecen sene de aynı hatayı ben yaptım" dedim ve onu teselli ettim. Emenike konusu daha farklı bir durum. Saha icinde yaşanan bir olaydı. Benim onu uyarmam gerekiyordu, ben de onu uyardım. Fenerbahce'nin menfaatleri icin gereken buydu. Ben kaptanlık pazubandını takıyorum diye kimse beni uyarmayacak diye bir durum da yok. Fenerbahce'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım. O gun yaşandı, bugun gerekirse yine yaparım ama asla konuşmuyoruz diye bir şey yok. Emre'nin oynadığı takımlardan sectiği en iyi oyuncular: Kalede Taffarel (Volkan), Sağ bek Javier Zanetti (Gokhan Gonul kurura bakmasın), stoper Ivan Cordoba, Bulent Korkmaz, sol bek Filipe Luis, orta sahada Veron ve Davids ve Seedorf, Recoba'yı da koyabilirim... İlerde de Michael Owen, Alex ve Hagi, Hakan Şukur, Alan Shearer... Avrupa'da oynamayı cok ozledim . Keşke 33 yaşındaki beynim, 24 yaşındaki fiziğim olsaydı ama cok şukur ki Turkiye'nin en buyuk kulubunde oynuyorum. Genclerştirme operasyonu, kulubun menfaatine olacaksa, bizim burada olmamız kulup menfaatine değilse bizler zaten burada olmayız.... Ersun hoca'nın Trabzonspor'a gitmesi hayırlı olsun. Misafir olarak geldiğinde en iyi şekilde onları ağırlayacağız... Milli Takım'da arkadaşlarımın yanında olmak isterdim. Şansımız az ama hala da var. Bunu kabul etmek lazım. Biz tarihin en iyi Milli Takımı'yken de Brezilya'ya yenildik. "Yenilsen de yensen de" diye besteler yapıyoruz ama o bestenin en cok yakıştığı yer Milli Takım'dır. Dun skordan cok taraftarın bu haline uzuldum.. __________________