Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bodrum Muftuluğu, Ortakent-Yahşi Beldesi'nin dunyaca unlu mavi bayraklı Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait araziye 30 milyon lira harcamayla İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak.
TURKİYE'NİN İLK PROJESİ; Dini ve Kulturel Tesis alanında, İslami ve klasik muzik tanıtımları, video gosterilerinin yapılacağını da belirten yetkililer, 2017 yılının sonlarında tamamlanacak tesisin, 7 bin 300 metrekarelik alanında ise duzenlemeler yapılıp yeşillendirileceğini, golgelikler konarak park ve bahce haline donuşturuleceğini soyledi. Muğla Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu yetkilileri ise proje talebinin kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile geldiğini, Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ruhsat verme yetkisinin olmaması uzerine de hazırlanan projeyi inceleyip araştırdıklarını, uzerinde tartıştıklarını ve sonra da projeyi onayladıklarını acıkladı. Bodrum İlce Muftuluk yetkilileri ise İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'nin, fonksiyonları itibarı ile bilimsel ve tanıtım anlamında 'Turkiye'nin ilk projesi' olduğunu dile getirdi.
Diyanet'in Bodrum'a dev kultur projesine CHP engeli
DEV TESİS TURİSTLERE İSLAMİYET'İ TANITACAK; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bodrum Muftuluğu'nun takibinde, Ortakent Yahşi'de tum Ege Bolgesi'ne hitap edecek İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak. Muğla Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu'nun ruhsatlandırdığı dev tesis turistlere İslamiyet'i, bilimsel ve doğru bilgilerle tanıtacak. İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'nde, toplantı salonları, el ile hat sanatları ve kultur varlıkları eğitim alanları, sergi yerleri ile hediyelik eşya unitelerinin bulunacağını soyleyen yetkililer, 400 metrekarelik iki minareli caminin, yapılacak olan tesiste, sadece bir yan unite olarak yer alacağını belirtti.
Diyanet'in Bodrum'a dev kultur projesine CHP engeli
"FONKSİYON OLARAK KULTUREL İŞLER, DAHA ON PLANDA OLACAK" ; Dini ve kulturel tesis olarak amaclarının daha cok 'İslam'ı tanıtmak' olduğunu belirten Bodrum İlce Muftuluk yetkilileri, "Projenin sahibi Diyanet İşleri Başkanlığı. Tum Ege Bolgesi'ne hitap edecek bu tesiste, fonksiyon olarak kulturel işler, daha on planda olacak. Burada maksat, cami yapmak değil. Cunku caminin ruhsatını alır, her yere bir cami yapabiliriz. Burada amacımız, bir inanc turizmi olarak İslam'ı, hem halk hem de turizme acısından her turlu faaliyetini de kapsayan, en doğru bilgilerle anlatmak. Rehberler eşliğinde gelen turist gruplarına cami ve eklerini, İslam el, hat ve musiki sanatı ile İslamiyet bilgisine dair her şeyin tam tanıtımı yapılacak. Din cok hassas. Bu nedenle İslamiyet'i, bilimsel, iyi, doğru ve duzgun dini bilgilerle tanıtmamız lazım. Turkiye'de ozellikle turizm bolgelerinde İslamiyet'i profesyonel ve bilimsel olarak tanıtan bir merkezimiz yok. Burada, işin bu yonunu, yani İslam'ı tanıtma ve bilgilendirme yonunu, on plana cıkarmak istiyoruz" dedi. Bodrum Ortakent Yahşi'de 10 bin 300 metrekarelik hazine arazisinde, 3 bin metrekare inşaat alanı ile yapılacak olan tesisin arazi duzenleme ve kazı calışmalarının inşaat yasaklarının başlayacağı sureye kadar tamamlanacağı acıklandı.
Kaynak: diniajans
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Diyanet'ten Bodrum'da Turistlere İslamiyet'i Tanıtacak Dev Tesis Geliyor