2005'te inşaat sektorune adım atan Demirbaş Yapı, Cunda'da kurduğu Mola Otel'le turizm sektorune yoneldi. 10 milyon liraya mal olan otelin kısa surede iyi bir muşteri kitlesine ulaştığını soyleyen Demirbaş Yapı Yonetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, "Turizmin butik otel kısmında ciddi bir ihtiyac olduğunu duşunuyorum. İstanbul'un Anadolu yakasında 5, Bodrum'da da bir otel yatırımı yapmayı planlıyoruz" dedi.

Turizm sektorunun yeni aktorlerinden Demirbaş Yapı Yonetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, Sabah Gazetesi'nden Feride Cem'in sorularını yanıtladı. Feride Cem'in roportajını aktarıyoruz:

Bir inşaat firması olarak turizm sektorune neden yoneldiniz?

İnşaat kokenli bir aileyiz. Ancak 2012'de turizm sektorune yatırım yapmaya karar verdik. Ancak inşaatta da dikey buyumemiz surecek. Enine buyume alanı olarak turizmi sectik. Şimdilik gayet iyi gdiyor.

Turizme ilk adımı Cunda'dan attınız. Buradaki yatırımdan memnun musunuz?

Gecen yıl deneme acılışını yaptığımız oteli bu yıl actık. Kısa surede cok iyi bir muşteri kitlesine ulaşmayı başardık. İş dunyasından cok misafirimiz var. Cunda'yı cok seven ozel bir kitlenin olması en buyuk avantajımız. Muzikli, eğlenceli bir tatil yapmak isteyenler Cunda'ya gelmiyor.

İş dunyasının ilgisi nasıl?

Gayet iyi. Muhtar Kent, Pınar Eczacıbaşı, Tuncay Ozilhan ve Cemal Ozgorkey gibi işadamlarını ağırladık. Ancak yatırım yaptığımız Cunda'da turizm yeni yeni geliştiği sancılı bir surec geciriyor. Oysa hemen karşısında Midilli gibi cok guzel bir ornek var. Kalifiye eleman bulmak zor. Cunda arada bir yerde belli butceleri kaldıramıyor ama iyi hizmet vermek zorundasınız. Bizim en buyuk avantajımız Cunda'yı cok seven insanlarla calışmak. Ben de bu yatırımı Cunda aşkıyla yaptım. Ancak işin başında ortağım var, işletmesini o yapıyor. Ben biraz muşteri gibi takılıyorum.

Bu alana başka yatırımlarınız olacak mı?

İstanbul'da da business otel yatırımı duşunuyoruz. Buyukluğu 100-120 odayı gecmeyecek. Kurtkoy, Ataşehir, Kadıkoy, Maslak, Sultanahmet'i yatırım icin duşunuyoruz. Bu konuda hayli yol aldık. 3 yılda bu alana yapacağımız yatırım 50 milyon dolarları bulur. Ben buyuk turizm yatırımlarını sevmiyorum. Tatile gittiğimde, odayla plaj arasında kilometrelerce yol olmamalı. İnşaatta da projelerimiz butik.

Guneyde yatırım yapmayı duşunmuyor musunuz?

Rahmetli babam yıllar once otel yapmak icin Yalıkavak'ta 4 bin 500 metrekare denize sıfır bir arazi almıştı. Onu hayata geciremedik ancak muhtemelen onumuzdeki yıl orada yatırımlara başlayacağız. Yine butik otel olacak. Konsepti Cunda'dan farklı olacak bu otel icin 20-25 milyon TL'lik yatırım planlıyoruz.

KAYNAK