Fenerbahcemizin milli kalecisi Volkan Demirel takımın performansı, Beşiktaş macı ve bu sezonki oyunuyla ilgili Fenerbahce Televizyonu'na değerlendirmelerde bulundu. Sezona cok iyi bir başlangıc yaptıklarını belirten Volkan Demirel, "Sezon başı onumuze boyle bir tablo serseler memnuniyetle karşılardık. Bence cok iyi bir durumdayız. Hem UEFA Avrupa Ligi hem de Turkcell Super Lig'de lideriz. Ligde 1 mağlubiyet ve 1 beraberliğimiz var. O maclarda da puan kaybetmememiz gerekirdi ama her macı kazanacaksınız diye bir kural yok. Lig maratonunda bazen istemeseniz de kayıplar yaşanabiliyor. Sonucta cok iyi bir performansımız var. Guzel de bir ara gecirdik. Yaklaşık 15 gun suren arada hem dinlenme hem de yukleme yapma imkanı bulduk. Hazır bir durumda hafta sonunu bekliyoruz. Hem futbolcular hem de taraftarlar acısından guzel bir karşılaşma bizi bekliyor. Ben derbileri bayram olarak goruyorum. Derbiler futbolun guzelliklerini ve coşkusunu en ust duzeyde yaşadığımız onemli maclardır. Umarım guzel bir atmosferde, dostluk ortamında guzel bir mac oynarız. Spor oyle bir yere geldi ki insanların hayatları tehlikeye girebiliyor. Fanatikliği bir kenara bırakıp fair play anlayışına dayalı taraftarlığı on plana cıkarmalıyız. Umarım mac bizim lehimize biter" şeklinde konuştu. Hafta sonu karşılaşacakları Beşiktaş'ın cok guclu bir rakip olduğuna değinen Volkan, "Beşiktaş gectiğimiz sezon 2 kupa kazandı. Bu sezon da cok kaliteli futbolcuları var. Herkes ne kadar kaliteli bir kadroya sahip olduklarını biliyor. Zaten her zaman Beşiktaş Turk futbolunun en onemli temsilcilerinden biri oldu ve yine iyi bir takıma sahipler. Biz de onların neler yapabileceklerini tahmin ediyoruz. Hocamız bize Beşiktaş'ı sozlu ve gorsel dokumanlarla butun detaylarıyla anlatıyor. Biz de en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Beşiktaş deplasmanı her zaman zor olmuştur ama biz de her zaman orada iyi maclar cıkarıyoruz. İyi motivasyon, iyi mucadele ve iyi oyunla 3 puanı alıp evimize geri doneceğimizi duşunuyorum. Umarım guzel bir mac olur" dedi. Bu sezonki performansından memnun olduğunu dile getiren Volkan Demirel, "Bana forma şansı verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Gecmiş donemlere bakınca her sene ustune koyduğumu duşunuyorum. Bu sene şansın da yardımıyla iyi oynuyorum. Cok da iyi calışıyorum. Bu sene en iyi Volkan'ı izletmeye calışıyorum. Ben de sahada en iyi Volkan'ı goruyorum. Bu tecrubeyle orantılı, ilerleyen senelerde cok daha iyi bir Volkan olacak. Her futbolcu mac oynadıkca daha iyi olur. Bu benim icin de gecerli. Ne kadar oynarsanız tecrubeniz, deneyiminiz o kadar artar. Ben de bunun artılarını goruyorum" ifadelerini kullandı. Defans oyuncularının uyum icinde oynadığına da değinen Volkan, "Her macı kazanamazsınız. Bu sezon ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. İyi bir savunmaya sahibiz. İyi bir uyum icerisindeyiz. Uzun zamandır beraber oynuyoruz. Bu sezon aramıza katılan Bilica'nın adaptasyon sorunu ortadan kalkıyor. Umarım Beşiktaş karşısında da gol yemeden kazanırız" dedi. Kaynak: RESMİ SİTE