Fenerbahce Teknik Direktoru İsmail Kartal, Beşiktaş macında taraftarın tepkisi uzerine oyundan cıkmak isteyen Emmanuel Emenike hakkında bir acıklama daha yaptı. Fenerbahce Teknik Direktoru İsmail Kartal, Beşiktaş macında taraftarın tepkisi uzerine oyundan cıkmak isteyen Emmanuel Emenike'ye Beşiktaş stoperlerini arkasına alacak en onemli oyuncu olduğu icin gorev verdiğini, duşundukleri şekilde pozisyona giren Nijeryalı futbolcunun bunu değerlendiremediğini soyledi. Kartal, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, taraftarların tepki gosterdiği Emenike'yi oynatmasıyla ilgili soru uzerine, şunları kaydetti: "Emenike bizim oyuncumuz, her mac Sow'u, Webo'yu mu oynatacağız? Emenike cok teknik bir oyuncu. İlk yarı 3 tane net pozisyon var. Emenike'nin zorlamasıyla, baskılarıyla o pozisyonlara girdik. Son Club Brugge macında Beşiktaş'ın yediği gollere bakın, defansın stoperlerin arkasına atılan toplarla oldu. Rakibin stoperlerini arkasına alacak en onemli oyuncu oyuncu Emenike, ikinci yarıda Sow. Biz de bunu denedik, bunu kullanmak istedik. Fırsat da buldu, duşunduğumuz de oldu ama değerlendiremedi. O da ister gol atmak." Taraftarların biraz daha hoşgorulu olması, futbolcular ve takıma sahip cıkması, inanması gerektiğini anlatan İsmail Kartal, şoyle devam etti: "Emenike de cok şeyler yapmak istiyor. Boyle tepki olduğunda bu sefer yapabileceğini de yapamaz. Devre arası cok uzgundu. Baktım bu şartlarda bize bir şey veremeyecek. Daha moralli, zihinsel olarak daha hazır olan Webo'yu aldım, hic olmazsa Emenike'yi daha fazla yıpratmayalım dedik. İkinci yarı başladı, Kuyt sakatlandı. Buna rağmen şukurler olsun, Allah yardım etti ve kazandık. Oyunun genelinde planlarımız tuttu. Zaman zaman onlar da pas yaparak bizi kırdılar ama istatistiklere baktım ikiye katlamışız." Sporx
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- İsmail Kartal'dan bir Emenike acıklaması daha