Fenerbahce teknik direktoru Vitor Pereira, Salı gunu yapılan toplantıda yonetime sezonu ve futbolcuları değerlendirdi. Fenerbahce'nin Salı gunu yapılan yonetim kurulu toplantısına davet edilen Vitor Pereira'ya gelecek sezonla ilgili planları soruldu... Portekizli teknik adamın daha once Aziz Yıldırım'a verdiği raporda yazanları yonetim kurulu toplantısında da tek tek anlattı. Nani ve van Persie gibi karizması altında ezilen oyunculardan kurtulmaları durumunda takım oyununa daha uygun isimleri transfer edebileceklerini belirtti. Sadece bu iki oyuncunun satılmasıyla gelecek bonservis parası ve odeme kolaylığı sayesinde bir stoper, bir kanat, bir forvet bir de oyun kurucu alabileceklerini belirtti. Takım olmanın birinci şartının takım oyuncularından gectiğini iddia eden Portekizli teknik adam ayrıca gelecek sezon takımında "populer" oyuncu değil, iş yapan oyuncu istediğinin altını cizdi. Pereira'nın Nani ve van Persie'yi işaret ederek, “karizmam altında ezildiler” sozleri ise yonetim kurulu uyeleri arasında seslerin yukselmesine neden oldu. Bazı yoneticilerin, “van Persie karşısında ne karizman var?” cıkışları ise Aziz Yıldırım'ın işaretiyle tercume edilmedi. Pereira: Şampiyonluğun garantisini veriyorum Pereira'nın yaptığı bu acıklamalar sonrasında Fenerbahceli yoneticilerin de soruları oldu... "yıldızlar giderse, taraftar kimi izlemek icin tribune gelecek. Gecen sezon 38 bin kombine sattık ama 20 bin kişiye bile oynayamadık" sozlerine ise Pereira'nın cok carpıcı bir cevabı oldu: İsim olarak buyuk ama futbol olarak yetersiz oyuncularımızın karşısında Beşiktaş'ın ust duzey futbolcuları ile mucadele ettik. Son donemde oynattığım futbol iyi bir referans olmuştur. Yapacağımız birkac takviye ile şampiyonluğun garantisini veriyorum. Caner Erkin icin şok sozler Portekizli teknik adam ayrıca, "Gokhan Gonul, Caner Erkin ve Mehmet Topal'ı neden istemiyorsun?" sorusuna da ilginc bir cevap geldi. Portekizli teknik adam Caner icin, "ukala ve kendini beğenmiş oyuncu istemiyorum. Futbolundan cok saclarıyla ilgilenen, milli takım kampına değil capkınlığa giden oyuncu ile calışmam" sozlerini kullandı. Yoneticiler yapılan bu acıklama sonrasında Pereira'ya yeni bir soru yoneltmediler. ''Gokhan Gonul'un istediği para kabul edilemez'' Portekizli teknik adam Gokhan Gonul icinse, “defanstan cok hucumu duşunuyor. Surekli sakat. Zaten yaşı da 31. İstediği rakamlar ise kabul edilemeyecek kadar yuksek. Şener'e guveniyorum” cevabını verdi. Sarı-lacivertli yoneticiler Gonul'un Pereira tarafından uzerinin cizildiğini ilk kez oğrendi. ''Mehmet Topal'ı stoper oynatacağım'' Asıl şoku ise Mehmet Topal'la ilgili Pereira'nın yaptığı acıklamayla yaşadılar! Portekizli, Topal icin de, "Sezon başında Luka'yı alabilseydik zaten Topal'ı istemiyordum. Ama alınamayınca ona zorunlu kaldık. Cok defansif bir oyuncu. Onun varlığı ve Diego'nun beklentilerimi karşılayamaması yuzunden istediğim hucum futbolunu oynayamadım. Bu sezonki gol yuzdemizin duşuk kalmasının nedeni Topal'dır. Eğer sizler kalmasını isterseniz, ben kendisini stoper olarak duşunuyorum" itirafında bulundu. Kaynak: Fotospor