TMOK Fair Play İcra Kurulu, Fenerbahce'nin Alman futbolcusu Max Kruse'yi davranış dalında 2019 Dunya ve Turkiye Fair Play odullerine aday gosterdi. Dunya Fair Play Konseyi Uyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Galatasaray ile Fenerbahce arasında Super Lig'in 6. haftasında Turk Telekom Stadı'nda oynanan derbi macta, cok kısa bir sure once Turkiye'ye gelmesine rağmen İstiklal Marşı'nı okuyup dikkatleri uzerine ceken ve alkışlanan Kruse'un, TMOK Fair Play İcra Kurulu tarafından davranış dalında 2019 Dunya ve Turkiye Fair Play odullerine aday gosterilmesine karar verildiğini bildirdi. Arıpınar, Dunya Fair Play Konseyi'nin 2020 yılının Şubat ayında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapacağı toplantıda karar vereceğini, Turkiye Fair Play odulunu kazananın ise 2020 Nisan ayında acıklanacağını belirterek, şoyle konuştu: "Dunyaya ornek olacak bir davranış olduğu icin hem Kruse'u kutluyoruz hem de aday gosteriyoruz. Dileğimiz hem Turkiye hem dunya odulunu almasıdır. İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra roportajında Kruse 'Ben Turk halkına saygı gostermek icin yaptım. Turkiye ve Turk takımında oynuyorum' dedi. Bugune kadar boyle bir ornek yok, centilmenlik, efendilik orneği yok." TMOK Fair Play İcra Kurulu, Fenerbahce'nin Alman futbolcusu Max Kruse'yi davranış dalında 2019 Dunya ve Turkiye Fair Play odullerine aday gosterdi. Dunya Fair Play Konseyi Uyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Galatasaray ile Fenerbahce arasında Super Lig'in 6. haftasında Turk Telekom Stadı'nda oynanan derbi macta, cok kısa bir sure once Turkiye'ye gelmesine rağmen İstiklal Marşı'nı okuyup dikkatleri uzerine ceken ve alkışlanan Kruse'un, TMOK Fair Play İcra Kurulu tarafından davranış dalında 2019 Dunya ve Turkiye Fair Play odullerine aday gosterilmesine karar verildiğini bildirdi. Arıpınar, Dunya Fair Play Konseyi'nin 2020 yılının Şubat ayında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapacağı toplantıda karar vereceğini, Turkiye Fair Play odulunu kazananın ise 2020 Nisan ayında acıklanacağını belirterek, şoyle konuştu: "Dunyaya ornek olacak bir davranış olduğu icin hem Kruse'u kutluyoruz hem de aday gosteriyoruz. Dileğimiz hem Turkiye hem dunya odulunu almasıdır. İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra roportajında Max Kruse ''Ben Turk halkına saygı gostermek icin yaptım. Turkiye ve Turk takımında oynuyorum.'' dedi. ''Bugune kadar boyle bir ornek yok, centilmenlik, efendilik orneği yok." İNTERNETHABER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Son dakika | Max Kruse Dunya Fair Play odulune aday