Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Yoneticilerimizden Av. Şekip Mosturoğlu ve Av. Deniz Tolga Aytore, FB TV’de yayınlanan ’Gundem Ozel’ programında gundemi değerlendiriyor. BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "TRANSER YAPACAĞIZ, ŞAMPİYON OLACAĞIZ" BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: Transfer yapacağız, 2 veya 3 tane. Bunlar uzerinde Aykut Hoca calışıyor. Aykut Kocaman dun geldi ve goruştuk. Biliyorsunuz, Sayın Aykut Kocaman’ı ben kardeşim gibi severim. Saygı duyduğumuz, saygı gosterdiğimiz bir Fenerbahcelidir. Bu kelimenin altını ciziyorum, "Fenerbahceli." Kendisiyle kustuk, dun geldi ve dayanamadı kus kalmaya; geldi, beraberdik. Hani diyorlar ya "Kusler" diye. Biz de gecen gun gittik antrenmana gittik. Kendisi de hazırlık yapıyor, calışıyor. Transfer yapacağız ve şampiyon olacağız. Ben bunu soylediğim zaman diyorlar ki "Aziz Yıldırım neden boyle soyluyor?" Ama Galatasaray cephesine bakıyorsunuz, yazarına kadar "Cantada keklik" gibi soyluyorlar. Ben soylediğim zaman "Operasyon yapıyoruz " anlamı taşıyor ama başkaları soylediği zaman bir şey olmuyor. Ben bu takıma inanıyorum, arkadaşlarla beraber, yonetimle beraber. 2.devrede daha başka bir Fenerbahce olacak. Yeni gelen arkadaşlar geciş donemi yaşadılar. Bunu kendileri de soyluyorlar; 2.devre Fenerbahce’ye buyuk katkıları olacak onların da. Buyuk oyuncularımızın hicbirini satmayacağız, bu da bilinsin, burada kalacaklar. Surpriz transferler yapacağız. Kimsenin soylediği, bildiği isimler değil. Gazeteler yazıyor, onlar değil. Arkadaşlar calışıyorlar. Hocanın verdiği liste dÂhilinde transfer yapacağız. "Paramız yok" demeyeceğiz yani, yapacağız. Mevki soylemeye gerek yok, hocamız isimleri anlattı, arkadaşlarımız calışmaları yapıyorlar. 2 veya 3 transfer yapacağız. Kesin yapacağız. SORU: Futbol takımımız 3 kulvarda da yoluna devam ediyor? Bu konudaki goruşleriniz nelerdir? BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "UEFA’DA DA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ" BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: Artık yeni donemde artık futbol kulupleri; para kazanma uzerine olan sistem icin calışmalar yapacaktır. Bugun Turkiye Kupası oynuyorsunuz, getirttim dun listeleri. Ne alacağız ne olursa diye. En cok herkesi yenersek, yanlış soylemeyeyim 12 mac, 3 milyon dolara yakın kasaya para girecek. Ben bu sisteme karşıyım. Gecen sene olmadığım icin bununla ilgili yorum yapamadım ama onumuzdeki yıl icin şimdiden soyluyorum. Zaten Federasyon başkanına da bunu anlatacağım Cuma gunu. Fenerbahce 11-12 mac oynuyor. 11-12 macın karşılığı Fenerbahce 3 milyon para alacak. Biz oyuncularımıza mac başı oduyoruz. 18 kişilik kadronun her mac maliyeti 250 bin 300 bin eurodur. 10 mac olduğu zaman 3 milyon euro. Ben alıyorum 3 milyon dolar, harcıyorum 3 milyon euro. Yani bu sistemin Fenerbahce’ye hicbir katkısı yok. Ama ben 3 mac 4 mac oynardım, kupayı alırdım veya alamazdım o sistemde olsaydık tamam. 11-12 mac yayın oluyor, her şey dahil. HÂlbuki normal olsa ben hakkımı satsam, en azından 500 bin’e satsam 10 mac sadece 5-6 milyon naklen yayından gelir. Yani bence Beşiktaş’ın Galatasaray’ın elenmesi, prestijin dışında iyi olmuş. Bir menfaati yok. Kulube katkısı yok artık. Onumuzdeki donemde daha cok dikkat edilecek. UEFA’da bir prestij var, UEFA’da gidebildiğimiz kadar gitmemiz icin hocamızın istediği takviyeleri yapacağız. UEFA’da da başarılı olmak istiyoruz. Kurada cıkacak takımı yendiğimizde ondan sonrasının daha kolay olacağına inanıyorum. Bizim oyuncular, teknik heyet bunu yapacaklardır. 2.sezonda daha iyi bir Fenerbahce, daha cok koşan ve mucadele eden, netice alan bir takım izleyeceğimize inanıyorum. BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "BİZ FENERBAHCE İCİN VARIZ, BU ASLA DEĞİŞMEYECEK" BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: Biz Fenerbahce Spor Kulubu Yonetimi olarak, 6 aydır kamuoyunu germemek adına, spora zarar vermemek adına sessiz kaldık, mumkun olduğunca az konuşmaya calıştık. Ben 3 Temmuz’da, mahkemede hakime ’Darağacında olsak bile son sozumuz Fenerbahce’ dedim. Başta ben olmak uzere bizim bu surecteki susmamızın sebebi: yoneticiler cok konuşuyor, başkanlar cok konuşuyor, taraftarlar geriliyor birbirlerine giriyorlar, spor sporluktan cıkıyor şeklinde yapılan değerlendirmeler dolayısıyla bunlara mahal vermemek adına adım atmak istememizdir.Bu konuda, haklı olduğumuz konularda, orneğin Caner’e Eskişehirspor macında verilen 2 maclık cezada bile tepki vermedik. Sağduyulu olduk. Gerekli, başvurularımızı yaptık ancak bunu kamuoyu onunde tartışma konusu yapmamaya calıştık. Tam aksine hakeme yapılanların yanlış olduğunu anlatmaya calıştık. Ancak goruyoruz ki bu sessiz kalma, sağduyulu davranma durumu, bazı cevrelerce ve hatta taraftarlarımızca da yanlış anlaşıldı. Ben buradan şunu soylemek istiyorum: 3 Temmuz’dan once, 3 Temmuz’da nasılsam şimdi de oyleyim ve hayatım boyunca oyle kalacağım. Biz Fenerbahce icin varız. Fenerbahce icin varlığımızı devam ettireceğiz. Cunku Fenerbahce yaşamdaki sevincimiz, uzuntumuz, her şeyimiz. Bu asla değişmeyecek. BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "YASA SADECE FENERBAHCE İCİN UYGULANDI" Gectiğimiz surecte kulup yoneticileri, birbirlerinin maclarına taraftar goturmemek uzere bir mutabakata varmış, derbilerde rakip takım taraftarları maclara gitmeyecek şeklinde karar alınmıştı. Bizim yoneticilerimiz de bu karara gore davrandılar. Ancak gorduk ki sporda şiddeti onlemek adına cıkarılan 6222 sayılı yasa yalnızca Fenerbahce uzerinde uygulandı, yasaklar hicbir işe yaramadı. Aksine kavgalar, tartışmalar statlarda sokaklarda coğalarak devam etti, ediyor da. Biz de yonetim kurulumuz ile bu yasağın kaldırılması adına girişimlerde bulunacağımıza dair bir karar verdik. Galatasaray Kulubu’ne Valiliğe, Turkiye Futbol Federasyonu’na her yere başvurularda bulunduk. Ulkemizde sportif faaliyetlerde barış ortamı sağlanması adına inanarak gerekli tum başvuruları yaptık. İyi bir şeye aracılık etmeyi hedefledik. Herkes sorumluluğunu alsın dedik, kurumsal barış adına taraftar yasağının kalkmasını istedik. YA OLDUĞUN GİBİ GORUN YA GORUNDUĞUN GİBİ OL Soylemde herkes var, herkes her yerde konuşuyor ancak icraatta kimse elini taşın altına sokmuyor. Hazreti Mevlana’nın bir sozu var: "Ya olduğun gibi gorun ya da gorunduğun gibi ol." Bu olay zaten her şeyi anlatıyor. Biz her zaman olduğu gibi samimiydik, boyle davrandık. Ancak diğerleri bu samimiyeti gosteremedi; sonuc da bu şekilde oldu.BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "OYUNLAR DEVAM EDİYOR ANCAK BU BİR MİLATTIR" BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: Psikolojik ustunluğun Galatasaray’a gecmesi icin Galatasaray’ın bizi 6-0 yenmesi gerekiyor. Ben iddia ediyorum Mayıs ayında Galatasaray ile stadımızda oynayacağımız mac ile bir 10 yıllık surec daha başlayacak. 10 senede 1 mac kaybedilir. Galatasaraylılar her yere yazdıkları, gundeme getirdikleri Mayıs ayında sadece ’yarım puan fark ile’ şampiyon oldular; ki Fenerbahce’ye yapılan, yaşatılan onca şeye rağmen. 2011-12 sezonunda bize tum yaşatılanlara rağmen arkalarına aldıkları tum destek ile son macta bizimle 0-0 berabere kalarak şampiyon oldular. Siz sanıyor musunuz ki Fenerbahce’ye 3 Temmuz yaşatılmasaydı gecen sezon o şekilde bitebilirdi? Fenerbahce’ye 1 yıl boyunca yapılanlar olmasaydı Fenerbahce kurduğu kadro ile oturmuş yapısı ile gecen sezon ve bu sezon uzak ara şampiyon olmaz mıydı?2006 da yapıldığı gibi.. Hakemler, psikolojik olarak etki altında kalıyorlar. Fenerbahce ile ilgili kararlarını adil vermiyorlar. Hakem tayinini bile gazetelerden oğreniyoruz. Eskiden, maclardan birkac gun once hakem atamaları resmi olarak acıklanmadan once 3-4 hakem ismi sayılırdı. Şimdi 3-4 gun onceden Twitter’dan hakem ismi acıklanıyor. Twitter’da acıklanan hakem derbiye atanan hakem oluyor ve bu hakemi Galatasaray’ın istediği iddia ediliyor. Tum bunlara rağmen cıkıp hic kimse konuya dair bir acıklama yapmıyor, bir şey soylemiyor. Mactan hemen sonra hakem raporu sızdırılıyor. Kamuoyu oluşturulmaya calışılıyor. Buradan Meireles’e 8-10-14 mac ceza verilecek diye yazanlara soyluyorum: "futbolcumuza omur boyu men" versinler, cunku Fenerbahce’yi başka turlu yenemezler, başka turlu bu takım ile başa cıkamazlar. Maclarda, futbolcularımız psikolojik olarak eziliyor. Meireles, hak etmediği tavırları goruyor, hakem hicbir mudahalede bulunmuyor. Fenerbahce’ye oynanan oyunlar devam ediyor. Ancak bugun bir milattır. Bundan sonra susmayacağım, yapılan haksızlılara karşı gerekeni yapacağım. Fenerbahce uzerine oynanan oyun devam ediyor ama buna devam edeceğiz. BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "GALATASARAY TARAFTARI STADIMIZA GELEMEYECEK" Ben bugun soyluyorum: Sayın Abdullah Kiğılı, iyi niyetli davranmaya calışıyor, Galatasaray taraftarı stadımıza gelebilir diyor ancak biz tum yonetim olarak karar verdik, "Galatasaray taraftarı, stadımıza gelmeyecek. Bir sorun vardı ve bu sorunu cozmek icin herkes elini taşın altına koymalıydı. Biz Fenerbahceliler uzgunuz, kırgınız ama inanclıyız. Hukuka inanıyoruz.Biz yargıyı etkilemek istemezken, susarken; bizim dışımızda herkes yargıyı olumsuz etkilemek adına mucadele ediyor, uğraşıyor. Bugun, Akşam Gazetesi’nden İsmail Kucukkaya’nın yazısını okuyunca bunu anlarlar. BAŞKAN AZİZ YILDIRIM: "ADALETLİ OLSUNLAR" BAŞKAN AZİZ YILDIRIM:Ben acık ve net olarak şunu tekrarlıyorum: Butun takımlar ne kadar temiz ise Fenerbahce de en az o kadar temizdir. Teşvik primi almayan tek takım da Fenerbahce’dir. Bazı şeyler artık bizi fazlasıyla uzuyor. Biz sustukca daha da uzerimize geliyorlar. Sayın Fikret Secen kulubumuzun uyesidir. Kendisini kulube ben uye yaptım. Bu kulup şike yaptıysa boyle saygın bir insanın bundan rahatsızlık duyması ve bu kurumun uyeliğinden istifa etmesi lazım. Sayın Secen, şikeye inanıyorsa, Kulubumuzun uyeliğinden istifa etsin. Biz, UEFA Kurallarına uymak icin kendi icimizde, kulubumuzun imkÂnları ile bir yapı kurmaya calışıyoruz. Biz tum kurallara uymak icin calışırken onumuz kesilmeye calışıyor. Fenerbahce, yayın havuzunda olmasa, bugun 150 milyon doların uzerinde gelir elde eder. Ancak şimdi, naklen yayın gelirlerinden yaklaşık 40 milyon dolar elde ediyoruz. İddiada aynı şekilde. Bu şekilde baktığınız zaman iddiadan da gelen paralarla biz zaten hicbir şey soylemeksizin rahatlıkla tum UEFA kriterlerini sağlamış oluruz. Ancak bu yapılmıyor bir de aksine kulubumuzun onu kesiliyor. Futbol takımımıza yapılan cezalandırma diğer takımların futbolcularına karşı yapılmadı, yapılmıyor. İki gundur acıklamalar yapılıyor, 9 mac 10 mac cezalar. Butun raporlar değişime uğruyor. Hakemlerin ilk yazdıkları raporlar değiştiriliyor, kamuoyu etki altına alınıyor sonra da kamuoyunda oluşturulan algı neticesinde kulubumuze, sporcularımıza ceza veriliyor. Turkiye Futbol Federasyonu’nda belli kişiler var, hem kuluplerin, hem tahkimin, hem disiplinin avukatlığını yapıyorlar. Cuma gunu Sayın Yıldırım Demiroren ile goruştukten sonra bu kişilerin isimlerini de acıklayacağım. Bu durumda biz kendimizi nasıl savunacağız? Rahmetli Hasan Doğan zamanında bu karmaşa ortadan kaldırılmıştı. Yeniden kumelenme başladı. Turkiye Futbol Federasyonu’na sesleniyorum: Lutfen adaletli olsunlar! Resmi Site __________________