İki sezondur Fenerbahcemizde kiralık olarak oynayan Nijeryalı futbolcu Joseph Yobo oğle saatlerinde İstanbul’a geldi. Ataturk Havalimanı’na indikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nijeryalı oyuncu şu ifadeleri kullandı: "Oncelikle Fenerbahce’yi cok ozlediğimi soylemek istiyorum. 2 sezon Fenerbahce’de oynadım. Kulubu biliyorum, ortamı biliyorum. Burada cok mutluyum. Kulup ile olan goruşmelerimiz biraz uzun surdu ama geleceğimden her zaman emindim. Hicbir zaman da başka bir şey duşunmedim. Bugun buradayım, mutluyum. Şu anda detayları goruşmek uzere kulube gidiyoruz.. İmza attıktan sonra da tekrar Fenerbahceli Joseph Yobo olarak kariyerime devam edeceğim.." Kiralık oynamanın her zaman dezavantajları var. Kendinizi yuzde yuz oraya ait hissedemiyorsunuz. Ve sahibiniz bir başka kulup oluyor. Aileniz de gercek manada oraya alışamıyor, cunku her an donme durumunuz soz konusu. Ancak şu anda konuşacağımız sozleşme kiralık sozleşme olmayacak. Dolayısıyla ailem de daha duzenli bir yaşantı icerisine girecek. Ben de cok daha mutlu ve motive olmuş bir şekilde kariyerimi surdureceğim." Her zaman taraftarımla gurur duydum. Bana her zaman destek oldular. Ben de onları cok ozledim. Umarım kısa bir sure sonra da onlara kavuşurum." Ote yandan Kulubumuz, gectiğimiz gunlerde Joseph Yobo transferi icin Everton ile goruşmelere başladığını Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmişti. Resmi Site __________________