İsmail Kartal'ın Emenike Yorumu!
Fenerbahçe0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- İsmail Kartal'ın Emenike Yorumu!
-
13-10-2019, 16:28:08Kayıtlı ÜyeFenerbahce Teknik Direktoru İsmail Kartal, Spor Toto Super Lig'de Beşiktaş ile oynadıkları derbi macta taraftarların tepkisi nedeniyle oyunu terk eden ve takıma verilen iki gunluk izinde İngiltere'ye giden oyuncuları Emmanuel Emenike'nin toparlandığını soyledi. Sarı-lacivertli takımın, Fenerbahce Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmandan once basın mensuplarıyla sohbet eden Kartal, Emenike'nin duygusal bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Emenike zamanında geldi sağ olsun. Biraz uzgundu ama şimdi toparladı. Şu anda iyi calışıyor. Konuştuk kendisiyle, uzgun tabi. Gol atamamanın uzuntusunu yaşıyor. 'Gol atsam, iyi oynasam, taraftarlarıma kendimi kabul ettirsem' diyor. Bunları kim istemez. Sonucta bizim oyuncumuz. Hayat devam ediyor" diye konuştu. Nijeryalı futbolcuya deplasman maclarında forma verip, ic sahada oynatmayacağına yonelik haberler olduğunun belirtilmesi uzerine Kartal, "Bakalım bir şeyler duşuneceğiz. Sonucta bizim mukaveleli oyuncumuz. Baktığımız zaman Kuyt ve Meireles sakat. Her oyuncumuzu en iyi şekilde kullanmak zorundayız, kullanacağız kullanabileceğimiz kadar. İnşallah iyi olur, bakalım uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı. -"Emenike kalbi temiz bir cocuk" İsmail Kartal, Beşiktaş macında Emenike'nin formasını cıkartarak oyundan cıktığı anda yaşadıklarını şoyle anlattı: "Oyundan cıkarken butun tribunler tepki koydu. O anda oyundan alsaydım, formayı da yere atabilirdi. O tribunler inseydi aşağıya ne olurdu, her şey biterdi. Orada bir konuştuk. '15 dakika daha oyna' dedik. Hem takımın kazanmasını hem de Meireles'in sakatlığını duşunduk. Saniyelik, anlık şeyler bunlar kolay karar verilecek şeyler değil. Orada biz soğukkanlı durduk, o da 'devreye kadar tamam hocam oynarım sorun değil' dedi. Orada 'inşallah bir gol atar hem tribunlerle birleşiriz hem de daha iyi bir futbolla Beşiktaş'ı yeneriz' diye duşundum. İkinci yarıda daha zinde, daha moralli Webo'yu oyuna soktuk. Boyle bir karar verdik, hem biz hem takım yıpranmadı." -"Oyuncularıma sahip cıkmaya devam edeceğim" İsmail Kartal, antrenorlerin birinci gorevinin Turk futboluna hizmet etmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Sonra oyuncularımızı korumak, onları morallendirmek, inandırmak, calıştırmak ve başarıya giden yolda hep birlikte adım atmak. Bizim antrenorlerin gorevi bu. Bugune kadar butun oyunculara sahip cıktım, cıkmaya da devam edeceğim. Onlar bizim her şeyimiz. Onlarsız bu iş olmaz. Once oz guven kazanmalarını sağlayacağız ki onlar kazandıkca, oynadıkca, başarılı oldukca taraftarın da vereceği destekle, enerjiyle daha buyuk başarılara giden yolda daha emin adımlarla gidebiliriz." Kaynak : Trtspor __________________